Katarína Vlčková Samospráva

Mestské zastupiteľstvo odkleplo ďalšie projekty: Zelenú dostala arteterapia pre seniorov i úprava jazierka

Na májovom zasadnutí mestské zastupiteľstvo schválilo niekoľko projektov. Tie pomôžu zdravotne postihnutým ženám i seniorom. Úpravy sa dočká aj jazierko v Mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Mestské zastupiteľstvo odkleplo ďalšie projekty: Zelenú dostala arteterapia pre seniorov i úprava jazierka
Zdroj: Webnoviny.sk

MsZ schválilo ďalšie tri projekty, ktoré pomôžu obyvateľom žiť plnohodnotnejšie a spríjemnia voľné chvíle.

Uzly a nitky života

Projekt vychádza zo záujmu zdravotne postihnutých senioriek osvojiť si menej známe výtvarné, textilné a dekoratívne techniky. „Edukačný program pozostávajúci z uvedených podprogramov bude realizovaný s týždennou frekvenciou striedavo v Klube dôchodcov Bôbar (textilné techniky) a v priestoroch Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Prievidzi (výtvarno-dekoratívne techniky),“ povedal projektový manažér Ivan Benca. Projekt bude mať arteterapeutický účinok a na tvorivé dielne budú dohliadať skúsené lektorky.

Umenie pre život

Ďalším projektom je arteterapia pre seniorov zameraná na precvičovanie jemnej motoriky, krátkodobej pamäti a pohybovej zručnosti. Seniori si osvoja rôzne remeselno-dekoratívne techniky. „V spolupráci s ergoterapeutom a sociálnymi pracovníkmi Zariadenia pre seniorov v Prievidzi uskutoční občianske združenie K-2000 v tomto zariadení cyklus arteterapeutických stretnutí zameraných na využitie pozitívnych účinkov v oblasti rôznych druhov umenia“ ozrejmil Benca. Zapojiť sa budú môcť do seniorského divadla a hudobných vystúpení, osvoja si aj jednoduché rytmické pohybové aktivity.

Úprava jazierka v Mestskom parku

V Mestskom parku bude zas o niečo krajšie. Jazierko prejde niekoľkými úpravami, ktoré spríjemnia trávenie voľného času v tejto lokalite. „V jazierku chceme dosiahnuť nastolenie biologickej rovnováhy, výrazné zlepšenie čistoty vody, zníženie organických usadenín a zakalenia na dne a vo vodnom stĺpci, významné zníženie chlorofylu, zníženie obsahu fosforu a zároveň zvýšenie obsahu kyslíka vo vode – použitím bio – enzymatického prípravku pre jazerá a rybníky a následne vytvoriť podmienky pre hniezdenie vodného vtáctva a nasadenia okrasných druhov rýb“ dodal Ivan Benca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM