Katarína Vlčková Samospráva

Mestská kasa po zime ušetrila: Pozrite, na čo všetko pôjdu zvyšné peniaze?

Krátka a suchá zima hrala Prievidzi do kariet. Ušetrila značnú časť peňazí, ktoré pomôžu vynoviť hlavne cesty a chodníky. Tie sú v dezolátnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Mestská kasa po zime ušetrila: Pozrite, na čo všetko pôjdu zvyšné peniaze?
Foto: Slávka Kellová

Mesto Prievidza vyčlenilo na tohtoročnú zimnú údržbu 180 tisíc eur, čo je rovnaká suma aká bola naplánovaná aj v minulom roku. Podľa samosprávy však bola minuloročná zima dlhá a silná a tak sa rozpočet na údržbu musel navýšiť. Celkovo sa v roku 2012/2013 na zimnú údržbu minulo viac ako 220 tisíc eur.

Táto zima bola naopak suchá a krátka. Podľa hovorcu Michala Ďurejeho sa zatiaľ minulo niečo cez 60 tisíc eur. „Náklady boli vynaložené najmä na zakúpenie posypovej soli a iných materiálov,“ povedal.

Peniaze pôjdu na opravu ciest a chodníkov

Ušetrené peniaze sa tak môžu použiť na iné zásahy v Prievidzi. „Nakoľko sme v roku 2013 začali v meste s masívnejšou opravou ciest a chodníkov, chceme v tejto aktivite pokračovať. Ušetrené peniaze plánujeme použiť práve na opravy ciest a chodníkov. Popravde, vzniknutá situácia ktorá nám šetrí finančné prostriedky nás teší,“ ozrejmil Ďureje.

Podľa hovorcu je stav ciest a chodníkov v Prievidzi žalostný. V meste neboli opravované niektoré cesty aj 54 rokov, no do začiatku roka sa mnohé cesty vynovili a ďalšie tiež čakajú na opravu. „Aj preto sme v roku 2013 preinvestovali na opravy ciest viac ako 1 milión eur. V tejto činnosti plánujeme pokračovať až do roku 2016, podľa stanoveného plánu opráv ciest a chodníkov,“ dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM