Martin Károly Správy

Mesto stráži 24 kamier, ich umiestnenie sa dozvedia ľudia na webe

Dovedna 24 funkčných stacionárnych a digitálnych kamier využíva v súčasnosti na monitorovanie mesta Mestská polícia (MsP) Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Mesto stráži 24 kamier, ich umiestnenie sa dozvedia ľudia na webe
Zdroj: Ilustračné foto

Informoval o tom jej náčelník Ľubomír Pomajbo.„Podrobný zoznam lokalít s nainštalovanými kamerami zverejňuje MsP Prievidza aj na svojej webovej stránke. Napriek tomu mnohí obyvatelia mesta nevedia, ktoré miesta sú strážené kamerami, prípadne majú o ich prevádzke a poskytovaní záznamov z mestského kamerového systému skreslené informácie,“ uviedol Pomajbo.

Kamerový systém MsP počas svojej existencie podľa Pomajba preukázal svoje opodstatnenie, čo má dosvedčovať aj štatistika zistených priestupkov a trestných činov. „Napriek tomu kamery samotné nie sú zázračným všeliekom na negatívne javy v spoločnosti, no spolu s výkonom hliadkovej služby MsP, spoluprácou s obyvateľmi a účinnou prevenciou sa výrazne podieľajú na znižovaní kriminality a zvyšovaní bezpečnosti obyvateľov v meste,“ skonštatoval.

Lokality v Prievidzi, ako i prípadné priestupky, sleduje MsP prostredníctvom projektu Bezpečné mesto, s ktorého realizáciou začala od konca roku 2003. Obsluhu mestského kamerového systému zabezpečujú už niekoľko rokov zamestnanci chránenej dielne zriadenej na tento účel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM