Katarína Vlčková Samospráva

Mesto odkleplo výstavbu bytov: Gazdovská ulica v Prievidzi sa opäť rozrastie

S výstavbou bytovky sa počítalo už v minulosti, no až v týchto dňoch sa začína skutočne stavať. V Necpaloch by malo vyrásť niekoľko troj až päť poschodových bytoviek.

Ilustračný obrázok k článku Mesto odkleplo výstavbu bytov: Gazdovská ulica v Prievidzi sa opäť rozrastie
Zdroj: TASR

Prievidza v týchto dňoch vydala stavebné povolenie na výstavbu nájomných bytov. Podľa mesta pôjde o projekt Výstavba nájomných bytov – 2 × 12 BJ a inžinierske siete, Gazdovská ulica Prievidza. Vyrásť by mali totožné bytovky, aké už na Gazdovskej ulici stoja.

V bytovkách budú priestory dispozične riešené ako 2-izbový, 3-izbový a 1-izbový byt. Samozrejme nebude chýbať samostatné WC, kúpeľňa, loggia. V dvoj a trojizbovom byte nebude chýbať chodba, spálňa, prípadne detská izba.

Záujem o byty je už teraz veľký, čo potvrdila aj primátorka mesta Katarína Macháčková. „Po vybudovaní prvej bytovej jednotky v časti Necpaly, sme sa pustili do budovania ďalších bytov. Záujem verejnosti je enormný. Projekt výstavby bytov prostredníctvom dotácie cez Štátny fond rozvoja bývania poznáme z okolitých obcí okresu Prievidza. Tento systém sa osvedčil a my sme radi, že mladým rodinám budeme vedieť poskytnúť adekvátnu možnosť ubytovania“ dodala.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM