Martin Valenta Iné športy

Memoriál Štefana Kotiana 2010

Obľúbenú súťaž organizujú už tretí rok po tragickej a náhlej smrti tohto ráztočianskeho športovca jeho priatelia z Bežeckého klubu Ráztočno.

V sobotu 14 novembra 2010 sa v obci Ráztočno uskutočnil už tretí ročník bežeckej súťaže s príznačným názvom Memoriál Stefana Kotiana.

Mnohí ho poznali nielen ako vynikajúceho reprezentanta obce v behu do kopca, na ktorý sa špecializoval, ale i príkladného občana. Nielen v živote ale i v športe sa riadil heslom – Prehráva ten, kto sa vzdáva.-

Aj tento ročník súťaže sa tešil veľkej účasti nielen amatérskych, ale aj profesionálne organizovaných bežcov z klubov na celom Slovensku.

Súťažilo sa v behu na asfaltovom teréne do kopca. Štartovalo sa na futbalovom ihrisku v obci a cieľová rovinka čakala na športovcov v 2,7 kilometra vzdialenej dedinke Morovo. Podľa slov súťažiacich sa im bežalo vynikajúco, veď akoby nie, nádherná horská scenéria je na takéto účely ako stvorená.

Počasie organizátorom i tento rok prialo a okrem bohatých odmien pre tých najrýchlejších vo všetkých siedmych kategóriách.- výsledky nájdete na stránke obce Ráztočno- sa mnohí zo súťažiach tešili aj z tombolových cien od sponzorov či skvelej zábavy a občerstvenia.

Ďakujeme organizátorom za skvele odvedenú prácu a dúfame, že sa stretneme aj o rok na štvrtom ročníku tohto milého podujatia.

Michal Sabela

Ján Križák zvíťazil v novom traťovom rekorde. Na mokrej trati 2700m.dlhej z Ráztočna do Morovna za nezvyčajne teplého novembrového počasia usporiadali priatelia Š.Kotiana 3.ročník behu do vrchu. Rozhodcovia v cieli zaznamenali 73účastníkov(54 mu­žov a 19žien),čo je aj nový účastnícky rekord.Ako prvý vybehol do Morovna bývalý slovenský reprezentant v polmaratóne Ing.Ján Križák(dnes už veterán-čerstvý štyridsiatnik)časom 10:09 zlepšil traťový rekord z vlaňajška o 4 sek.Druhý dobehol Prievidžan Branislav Arbet v rovnakom čase ako vlani 10:18.Tretí Vladimír Buchal 10:29-AK Žiar n.Hr.(druhý v kat.muži B 40–49r.) V kat.žien zíťazila Pavla Solivarská z B.Štiavnice ,pred Ľubomírou Maníkovou z AK Dubnica n.V.a Katarínou Paulínyovou z AK ZŤS Martin. Okrem Križákovho trať.rek.vytvorili rekordy v kat.mužiC 50–59r.Ondrej Hanzlík/AK Baník PD časom 11:00.V kat.ženy G 50r.a st.zlepšila svoj vlastný Eva Budinská/OcÚ Poluvsie časom 13:33. Okrem najrýchlejších v jednotlivých kat.si spomienkové predmety odniesli aj mnohí vyžrebovaní v tombole. Týmto behom sme si s úctou zaspomínali na nášho kamáráta ,bežca,organizátora Štefana Kotiana(1962–2007),ktorý zaznamenal svoj najvačší šport.úspech práve víťazstvom Slovenského pohára v behu do vrchu v r.2006 v kat.muži B 40–49r.Preto už teraz myslíme na štvrtý ročník M.Š.Kotiana,ktorý plánujeme uskutočniť 12.11.2011na rovnakej trati. Víťazi a naši najlepší: Muži A do39r.1.B.Ar­bet,7.M.Sabela(BK Ráztočno)
B 40–49r.1.J.Križák,7­. Ľ.Madaj(BK Ráztočno)
C 50–59r.1.O.Hanzlík,2­.J.Hrivnák(oba­ja B.PD)4.Ing.Š.Ka­rak(Z.Kost) D 60–69r.1.J.Vladár(Tur­č.T.),2.J.Spiš­ka(Remata),3.J­.Pročka(Prave­nec),4.O.Kozá­rik Handlov E 70r.a st.1.J.Krajčo­vič(Trnava),2­.F.Číž (Sl.Orol PD),4.A.Hajro(B­.Sebedražie) Ženy F do 49r.1.P.Solivar­ská,5.K.Pračko­vá(DHZ Ráztočno)
G 50r. a st.1.E.Budinská,3­.V.Spišková(Han­dlová),4.M.Kle­inová(KST PD)

Ľubomír MADAJ.

beh raztocno 2010
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM