Martin Valenta Iné športy

Medzinárodný turnaj mládeže v zápasení voľným štýlom

V Bratislave sa 29.01.2011 konal medzinárodný turnaj mládeže v zápasení voľným štýlom. Prvý turnaj v tomto roku bol pre niektorých prípravkárov a mladších žiakov aj ich prvým medzinárodným turnajom. Pre kadetov to bol však jeden z kvalifikačných

Ich výkonnosť po zimnej prestávke pozorne sledoval aj reprezentačný tréner kadetov. Na turnaji zápasilo 120 pretekárov z 18 družstiev zo Slovenska, Maďarska, Čiech , Ukrajiny a Poľska.

Umiestnenie jednotlivcov : ** Kadeti **

Milan Antal v hmotnosti do 69kg obsadil 2. miesto. Svojimi výkonmi potvrdzuje, že talent pre zápasenie má. Je iba na ňom či k talentu pridá aj sebadisciplínu, aby sa mohol presadiť aj v reprezentácií.

Boris Botoš v hmotnosti do 63 kg obsadil 3. miesto. Boris prehral jediný zápas s víťazom turnaja Megálym. V ostatných zápasoch Boris ukázal, že výkonnostne stále napreduje o čom sa kladne vyjadril aj reprezentačný trénera kadetov, ktorý pozorne sledoval všetky jeho zápasy.

Jakub Zámečník v hmotnosti do 58 kg obsadil 6. miesto. Napriek dvom tesným prehrám a jednej výhre som z jeho výkonom po technickej stránke spokojný. Je prvý rok kadet a potrebuje sa starším súperom vyrovnať fyzicky.

Denis Laco v hmotnosti do 76 kg obsadil 4. miesto. Denis je taktiež prvý rok kadet a potrebuje zapracovať na silovej príprave. Starší žiaci

Patrik Pekár v hmotnosti do 73 kg obsadil 2. miesto. Patrik už tradične obsadzuje na turnajoch medailové obsadenia. Od víťazstva ho tento krát delilo veľmi málo. Finálový zápas bol vyrovnaný na periódy skončil 1:1: a 2:1 pre šťastnejšieho súpera Husára zo Starej Ľubovne. ** Prípravka a mladší žiaci : **

Turnaj sme obsadili aj v kategórii prípravky a mladších žiakov. Na žinenku nastúpili začiatočníci, ktorí začali navštevovať náš ZK od septembra 2010. Po polroku pôsobenia vo voľnom štýle preukázali dostatok odvahy popasovať sa so skúsenejšími a niekedy aj staršími pretekármi. Mládež má v ZK Baník Prievidza zelenú a veríme, že o chlapcoch ako sú Jašek Samuel, Dojčinovič Adam, Čierny Martin, Tonhauser Martin či Kubányi Mário budeme počuť aj v budúcnosti v súvislosti s úspechmi v zápasníckom športe. Škoda drobných zaváhaní, ktoré nás delili od medajlových umiestnení.

Hodnotenie družstiev : V hodnotení družstiev ZK Baník skončil jeden bod od 3.miesta, čo je veľmi potešiteľné, pretože v zostave chýbalo viacero pretekárov, ktorí mali ambície na dobré umiestnenie no pre chorobu však nemohli štartovať.

Poradie : v 18 družstiev

  1. Dubajplavba Bratislava 105 bodov
  2. Modrany 43 bodov
  3. Košice 30 bodov
  4. ZK Baník Prievidza 29 bodov
  5. Lvov Ukrajina 26 bodov
  6. Nitra 24 bodov

V Prievidzi dňa 01.02.2011 Vy­pracoval : Peter Obžera, Mgr. Mokrý Libor – tréneri ZK

zapas blava
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM