Monika Földešiová Iné športy

Medaile aj pre džudistov TJ SOKOL Prievidza

V uplynulých dňoch sa v Galante konal už XVI. MEDZINÁRODNÝ TURNAJ MLÁDEŽE v džude - S L O V A K I A O P E N 2 0 1 2. Turnaj bol rozdelený do 2 dní keď tohto turnaja sa zúčastnilo viac ako 500 pretekárov zo Slovenska, Maďarska, Českej republiky, Rakúska, Poľska a Rumunska.

Turnaj bol veľmi kvalitne obsadený a nováčikovia v ňom dá sa povedať nemajú šancu uspieť. Prvý deň štartovali mini žiaci, mladší žiaci a starší žiaci. V tento deň za klub nastúpili Danko Diko, Adam Kiepescaro, Denis Škultéty, Rebeka Bahulová a Ján Matiaš.

Danko Diko v kategórii mini žiakov nestačil na svojich súperov a neumiestnil sa. Adam a Denis doplatili na nekompromisný systém súťaže, keď po chybách a prehratom prvom zápase čakali na to, či ich súper potiahne do opráv, no nestalo sa a tak neabsolvovali už ani repasáž. Taktiež Rebeka v svojej kategórii neuspela. Ako posledný štartoval Ján Matiaš v kategórii starších žiakov do 60 kg, ktorý sa v silnej konkurencii dokázal pobiť a nakoniec obsadil pekné 3. miesto.

Turnaj bol v sobotu veľmi namáhavý, keď mladší žiaci začali zápasiť až od 16:00 hod. a Ján Matiaš nastúpil k prvému zápasu až o 19.30 hod., čo od váženia o 09.00 hod. predstavuje obrovský časový odstup a záťaž na organizmus resp. koncentráciu detí a mládeže.

V druhý deň v nedeľu zápasili na tatami dorastenci a juniori. Za TJ SOKOL Prievidza štartovali Ján Matiaš, Rebeka Bahulová a Matej Škultéty. Na Jankovi bola vidieť po sobote únava a v doraste sa nepresadil. Rebeka Bahulová obsadila v doraste do 52 kg 2. miesto. Výborný výkon podal dorastenec Matej Škultéty vo váhe do 66 kg, keď si dokázal poradiť s pretekármi z Maďarska a prehral až vo finále z reprezentantom Českej republiky. Vtedy sa musel vzdať pre zranenie lakťa z predchádzajúceho zápasu a tak nakoniec obsadil pekné 2. miesto.

Na záver môžem povedať, že turnaj bol veľmi kvalitne obsadený, kde nebol priestor pre chyby a nováčikov alebo neskúsených pretekárov. S výsledkom som spokojný a z chýb sa poučíme a budeme ich postupne odstraňovať a pracovať na sebe.

Výsledky TJ SOKOL Prievidza:

Kategória starších žiakov:
3. miesto Ján MATIAŠ do 60 kg

Kategória dorastu:
2. miesto Matej ŠKULTÉTY do 66 kg
2. miesto Rebeka BAHULOVÁ do 52 kg

Ľudovít Škultéty, TJ Sokol Prievidza

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM