Zuzana Vajayová Iné športy

Marián Flimel - víťaz judo turnaja vo Frýdku-Místku

V sobotu, dňa 9.12.2011 sa konal v obci Dobrá na Morave veľký medzinárodný turnaj v jude. Zúčastnilo sa ho 162 pretekárov z 21 klubov z Česka, Slovenska a Poľska.

Vzhľadom na to, že to bol posledný tohtoročný turnaj, účasť bola hojná. Z nášho 1. Judo klubu sme tam cestovali na poslednú chvíľu len dvaja pretekári. Marian Flimel štartoval v kategórii minižiakov do 44kg, čo bol jeho posledný turnaj a najmä zápas v tejto kategórii, keďže o pár dní už bude mladší žiak, kde budú boje na tatami náročnejšie, keďže v zápasoch sa môže používať navyše technika páčenia. S kategóriou sa rozlúčil krásnym I. miestom, keď porazil všetkých štyroch súperov.

Oplatil aj prehru o tretie miesto a pekný pohár, čo mu o vlások unikol z predchádzajúcej VC v Považskej Bystrici, kde sa teraz s tým istým súperom stretol v boji o prvé miesto a neskutočne pekným a efektným hodom Tomoe Nage zvíťazil a súpera doslova deklasoval!

Výborne si počínala aj naša začínajúca džudistka Julka Švecová v kategórii minižiačok vo váhe do 29kg, kde mala 8 súperov a z toho 7 chlapcov a jedno dievča. Keďže sa ešte stále venuje gymnastike táto jej pomohla v obratnosti a aj preto porazila súperov, čo judo trénujú 2 roky a ona len od septembra! Vybojovala si po ťažkých a náročných bojoch III.miesto, takže doslova famózny úspech!

Bolo to o to ťažšie, že bojovala medzi silnejšími chlapcami, takže naša minivýprava na Moravu sa skončila veľmi úspešne a medailovo, čo sme veľmi potešení, že sa nám darilo a náš klub drží krok so silnými klubmi a bojuje o medajly. V hodnotení klubov sme skončili z 21 zúčastnených na 5. mieste. Týmto by sme popriali všetko dobré všetkým športovým a najmä bojovým klubom v Prievidzi v novom roku 2012 a novej športovej sezóne veľa medzinárodných úspechov.

Ďakujeme vedeniu CVČ v Prievidzi, North-Gymu, karate klubu FKŠ, rodičom detí z nášho klubu, sponzorom… Všetko dobré prajú tréneri 1.JC Peter Izak, Radoslav Tines, Marián Flimel.

Zdroj: Marián Flimel

Sutaz Frydek Mistek
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM