Monika Földešiová Iné športy

Na majstrovstvách SR kadetov a juniorov v karate aj prievidzský klub

V Trnave si uplynulú sobotu zmerali sily najlepší kadeti a juniori Slovenska. Prievidzu reprezentovali traja pretekári, ktorí si zo súťaže odniesli striebro a bronz. Brázdová a Hudec sa stali víťazmi Slovenského pohára. Hudec sa dostal do užšej nominácie na ME kadetov a juniorov.

Ilustračný obrázok k článku Na majstrovstvách SR kadetov a juniorov v karate aj prievidzský klub
Zdroj: Dnes24.sk

V kategórii kata kadetiek nás reprezentovali Ľudmila Bačíková a Ema Brázdová, Talent novej Európy. V prvej polovici pavúka sa Bačíková postavila proti Andrásyovej z Metropolu Košice a v prvom kole zdolala súperku 4:1. V druhom kole sa stretla s Galetovou z Budokanu Zvolen, ktorá jej oplatila prehru z posledného Slovenského pohára z Košíc. Galetová následne prehrala z Peškovou z rovnakého klubu, takže pre Bačíkovú súťaž skončila bez umiestnenia. V druhej polovici pavúka Brázdová nastúpila proti Mičkovej z Real teamu Trenčín, ktorú zdolala hladko 5:0.

V ďalšom kole išla proti Derkovej z Rapidu Bratislava. V tomto osemifinále postúpila po menšom zaváhaní v balanse so stratou jednej zástavky 4:1. Balans a klzkosť tatami zohrali veľkú úlohu aj v semifinále. Brázdovej podšmyklo tatami na začiatku kata, čo ovplyvnilo nielen výkon ale aj výsledok 3:2 v jej neprospech. Favoritka súťaže sa tak nečakane ocitla v boji o bronz, v ktorom však nad Valentovou z Metropolu Košice zvíťazila.

V kumite juniorov do 61 kg naše mesto reprezentoval Ján Hudec. Hudec bol ako víťaz Slovenského pohára nasadený a tým pádom bol jeho prvý zápas bránou rovno do finále. V semifinále hladko zdolal Gažíka z Kumade Topoľčany. Vo finále sa stretol s Rasťom Štyriakom z neďalekého Žiaru nad Hronom. Vo finále mal na vrch Štyriak, keď nad našim reprezentantom zvíťazil s výrazným bodovým náskokom.

Pretekári ŠŠK Prievidza počas slovenských pohárov zbierali body do konečného rebríčka. S najvyšším počtom bodov sa víťazmi svojej kategórie stali Ema Brázdová – kata kadetky a Ján Hudec – kumite juniori do 61 kg. Hudec zároveň nazbieral najviac bodov zo sledovaných turnajov, ktoré sú zaradené v pláne prípravy na februárové Majstrovstvá Európy v tureckom meste Konya. O jeho konečnej nominácii sa rozhodne v januári na Grand Prix Croatia.

ZDROJ: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk
FOTO: © Ivan Valko

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM