Zuzana Vajayová Iné športy

Majstrom Sredoslovenského regiónu v džude sa stal Štefan Matiaš.

V nedeľu 6.3.2011 sa konali v športovej hale na Štiavničkách v Banskej Bystrici Majstrovstvá Stredoslovenského regiónu v džude mladších žiakov a žiačok, dorastencov a dorasteniek, juniorov a junioriek.

Na tejto majstrovskej súťaži štartovalo 6 členov TJ SOKOL Prievidza. Mladší žiak Timotej Čery vo váhe do 42 kg skončil na 3. mieste a druhý náš mladší žiak Peter Volkov v hmotnosti do 38 kg sa neumiestnil, keď skončil na 5. mieste.

V kategórii dorastencov nastúpili starší žiaci Ján Matiaš vo váhe do 45 kg a vo váhe do 50 kg Matej Škultéty. Janko bol len kúsok od stupňa najvyššieho ale prehral so svojim rivalom z klubu TJ Mladosť Žilina a obsadil pekné 2. miesto. Matej skončil na nepopulárnom 4. mieste, keď turnaj zo zdravotných dôvodov nedokončil, keď nakoniec skončil v rukách lekárky v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, ale po vyšetrení bol prepustený domov na doliečenie.

Staršia žiačka Mária Šimová nastúpila po prvý krát v kategórii dorasteniek a vo váhe do 57 kg skončila na 2. mieste. Posledný štartoval dorastenec Štefan Matiaš v hmotnosti do 66 kg a tomu sa podarilo vystúpiť na stupienok najvyšší a domov odchádzal s titulom Majster Stredoslovenského regiónu. Štefan štartoval aj vo vyššej kategórii a to v kategórii juniorov ale tu sa mu nepodarilo presadiť, keď hneď v prvom zápase narazil na reprezentanta SR.

Za 2 týždne čakajú TJ Sokol Prievidza Majstrovstvá Slovenska dorastencov a dorasteniek, kde bude silná konkurencia a bude veľmi ťažké presadiť sa čo pretekári dobre vedia. Niektorí majú ešte rezervy, niektorí sa musia dať zdravotne do poriadku a tie 2 týždne do majstrovstiev SR treba ešte naplno zabrať v tréningovom procese.

Zdroj: Ludvik Škultéty Foto: Ilustračné

Judo_PD
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM