Katarína Vlčková Krimi

Ľudovít (21) a Štefan (45) si opitou jazdou koledovali o problém: Chytili ich policajti a pozrite, koľko nafúkali!

Alkoholom potužených vodičov akoby pribúdalo. Dokonca im nič nebráni sadnúť si za volant v skorých ranných hodinách s nezanedbateľným promile v krvi. Ľudovít (21) a Štefan (45) sú toho dôkazom.

Ilustračný obrázok k článku Ľudovít (21) a Štefan (45) si opitou jazdou koledovali o problém: Chytili ich policajti a pozrite, koľko nafúkali!
Zdroj: Webnoviny.sk

Víkend je čas oddychu a zábavy. Keď však niekto nevie kedy dosť a sadne si za volant potužený pohárikom, skončí to, ešte v tých lepších prípadoch, aj takto.

Jazdil opitý medzi obcami

Dopravní policajti obvinili Prievidžana Štefana (43) z jazdy pod vplyvom alkoholu. Štefan v sobotu ráno sadol za volant, a to opitý. „Obvinený približne o 04:26 jazdil na Suzuki SX4 po ceste II/574 medzi obcami Temeš a Liešťany, okres Prievidza, pričom bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou z Nitrianskeho Rudna,“ povedal hovorca Krajskej polície Pavol Kudlička. Ako pokračoval, Štefan sa podrobil dychovej skúške. „S výsledkom 1,00 mg/l, čiže 2,08 promile alkoholu v dychu hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodal hovorca.

Pred piatou ráno viac ako dve promile

Polícia v nedeľu odchytila opitého vodiča Ľudovíta (21) z Prievidze. „Obvinený vodič približne o 04:57 jazdil na Volkswagene Passat v Prievidzi po Nábrežnej ulici, kde bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou z Prievidze,“ povedal Pavol Kudlička. Pri kontrole podstúpil Ľudovít dychovú skúšku. „Vodičovi bolo dychovou skúškou namerané 1,07 mg/l, čiže 2,23 promile alkoholu v dychu. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," informoval Kudlička.

Kontroly budú aj naďalej

Hovorca Krajskej polície na záver dodáva, že polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí si pred jazdou dajú alkohol a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. „Polícia takéto kontroly na zistenie požitia alkoholu vodičmi bude aj naďalej vykonávať v celom Trenčianskom kraji,“ vysvetlil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM