Katarína Vlčková Správy

Lazany pri Prievidzi zas o čosi krajšie: Pri výstavbe parku pomáhala aj 92-ročná pani Margita

Lazany sú zas o niečo krajšie. Do mesta pribudol malý park pre oddych aj s novou autobusovou zastávkou. Mesto sa môže pýšiť aj ďalšou novinkou ale i raritou v podobe aktívnej 92-ročnej dôchodkyne, ktorá priložila ruku k dielu.

Ilustračný obrázok k článku Lazany pri Prievidzi zas o čosi krajšie: Pri výstavbe parku pomáhala aj 92-ročná pani Margita
Zdroj: TASR

Na výstavbe parku za 58 000 eur na začiatku obce, ktorú financovala samospráva z vlastných prostriedkov, sa podieľali aj obyvatelia Lazian.

Park slávnostne odovzdal Lazančanom starosta obce Karol Boško spolu s Jozefom Stopkom, predsedom Okresného úradu v Prievidzi. „V podstate tento priestor, kde sa nachádza nový park, bol nevyužitý, bol zarastený s rigolmi vedľa ciest. Po estetickej stránke to pôsobilo odstrašujúco,“ priblížil Boško. Zároveň dodal, že s myšlienkou zrealizovania parku prišla v roku 2010 jeho zástupkyňa Eva Dubcová.
Park má slúžiť ako priestor pre oddych, tiež sa má vďaka úpravám pri ňom zvýšiť bezpečnosť. "To je hlavne tým, že sa vybudoval odstavný pruh pre autobus, ktorý už nebude stáť na ceste ako doteraz, a bol vybudovaný prvý osvetlený priechod pre chodcov v našej obci,“ objasnil.
Do úpravy nevyužitého priestoru sa zapojili aj obyvatelia Lazian. „Jednou z rarít bola 92-ročná občianka Margita Balážová, ktorá nechýbala ani na jednej brigáde,“ podotkol Boško.

Osloviť návštevníkov má aj nový pútač v areáli parku. Je na ňom fotka priehrady, ktorá symbolizuje okolitú prírodu, kostol ako symbol kresťanstva, škola, ihrisko, firma, ktorá je zástupcom podnikateľského prostredia a pohľad na Lazany.

Lazany
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM