Katarína Vlčková Rôzne

Kvety k začiatku školy: Mamička v Prievidzi kupovala niekoľko kvetov naraz

Dva mesiace oddychu sa už definitívne skončili a žiakov čaká návrat do tried. Počas prvého dňa v škole mnohí z nich nezabudli ani na to, čo sa patrí. Svojich učiteľov a učiteľky privítajú kyticami kvetov. Aké najviac fičia v Prievidzi?

Ilustračný obrázok k článku Kvety k začiatku školy: Mamička v Prievidzi kupovala niekoľko kvetov naraz
Zdroj: TASR

Vybrali sme sa osloviť niektoré z prievidzských kvetinárstiev a zisťovali sme, aký je záujem o kvety na začiatku roka.„Kvety nakupujú väčšinou deň vopred a najčastejšie k nám prichádzajú sami rodičia,“prez­radila kvetinárka z Kvetinárstva v obchodnom centre, podľa ktorej sa k začiatku školského roka kupujú rôzne kvety. „Sto ľudí, sto chutí a to platí aj pri výbere kvetov. Kupujú aj kytice aj samostatné kvety, prosto všehochuť,“ uzavrela stručne.

V kvetinárstve Kvety Lujza podľa kvetinárky idú najviac ruže, klince a gerbery.„Kvety prídu kúpiť rodičia aj s deťmi a samotné deti si často vyberú, čo sa im páči. Väčšinou chcú kyticu do 10 eur. Vedie klasika, ale farebnosti sa medze nekladú. Kvety a kytice nakupujú deň vopred, teda prišli už v pondelok. My totiž otvárame až od 9:00 a to by inak nestihli,“ dodala.

Pani Magdaléna z kvetinárstva Kvety M sa teší začiatku školského roka, hneď vo dverách nám hovorí, že sa veľa predalo. „Kvietky prichádzajú nakupovať najčastejšie deň vopred rodičia alebo starší žiaci. Stále sú najobľúbenejšie ruže a klince. Kvety učiteľom dávajú prváci až piataci, starší deviataci skôr na konci roka. To už robíme veľké kytice. Na začiatok roka sú to skôr kvety po jednom kuse zabalené v celofáne. Narobím ich viac a potom si už len vyberajú. Nie každému sa chce totiž čakať,“ prezradila.

Aj v cenách majú nakupujúci jasno. "Chcú nakúpiť čo najlacnejšie, tak do 5 eur. Predsa len, keď kupujú viac kvetov nie je to lacná záležitosť a keď ešte majú viac detičiek počty sa znásobujú. Včera k nám prišla jedna mamička a tá si kúpila naraz až 6 kvetov, síce jednoduchých ale pekných, ktoré určite potešili učiteľov. povedala s úsmevom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM