Daniel Palacka Kultúra

Koncert komorného orchestra: Príďte si vypočuť Vivaldiho či Dvořáka!

Predvianočnú atmosféru v našom meste ešte umocní koncert komorného orchestra. Tešiť sa môžete na diela najznámejších svetových skladateľov.

Ilustračný obrázok k článku Koncert komorného orchestra: Príďte si vypočuť Vivaldiho či Dvořáka!
Zdroj: TASR

Diela Vivaldiho, Handela, Dvořáka, Morriconeho, Johowa či iných si bude môcť verejnosť vypočuť na vianočnom koncerte Malého komorného orchestra, ktorý pripravilo na predvianočný čas Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. Orchester vystúpi v sobotu 20. decembra v prievidzskom RKC v rámci krajskej prehliadky neprofesionálnej komornej hudby Divertimento Musicale 2014/2015. Informovala o tom Jana Hvojniková z RKC.

„Malý komorný orchester je voľné združenie neprofesionálnych amatérskych hudobníkov. Venuje sa interpretácii skladieb všetkého druhu od renesancie až po súčasnú modernú tvorbu žijúcich skladateľov,“ uviedla Hvojniková.

Doplnila, že jeho činnosť od samého začiatku podporuje a zastrešuje Mestské kultúrne stredisko v Novom Meste nad Váhom a jeho členovia spolupracovali s viacerými významnými osobnosťami slovenskej či českej hudobnej scény. „Orchester sa tiež významnou časťou podieľa aj na kultúrnom živote Nového Mesta nad Váhom,“ skonštatovala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM