Katarína Vlčková Samospráva

Komunálne voľby v Prievidzi: Macháčková získala podporu Smer-SD aj SNS

Politická strana Smer-SD nemá v nadchádzajúcich komunálnych voľbách svojho kandidáta na post primátora Prievidze. Avšak, zástupcovia strany vyjadrili podporu súčasnej primátorke a podpredsedníčke strany Sieť Kataríne Macháčkovej. Rovnako svoju podporu vyjadrila aj strana SNS.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby v Prievidzi: Macháčková získala podporu Smer-SD aj SNS
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov zástupcov Smeru-SD, v novembrových komunálnych voľbách postaví Smer-SD v Prievidzi plný počet kandidátov na poslancov do 25-členného mestského zastupiteľstva. Strana zároveň podporí kandidátku na primátorský post a súčasnú primátorku Katarínu Macháčkovú, ktorá kandiduje za stranu Sieť.

Smer-SD kandidáta na primátora nemá

Smer-SD vlastného kandidáta na primátora nestavia a tak podporí Katarínu Macháčkovú. Podľa trenčianskeho krajského predsedu strany Jaroslava Bašku urobila veľa pre mesto a začala s projektami, ktoré ešte nie sú dokončené. „Myslím si, že nielen v meste Prievidza, ale aj vo všeobecnosti, ak má primátor alebo starosta rozrobené tie svoje projekty, tak sa patrí, aby ich aj dokončil. A ja pevne verím, že za ďalšie štyri roky tie projekty aj dokončia,“ poznamenal.

Podporu Macháčkovej ako i nezávislého Richarda Rybníčka v Trenčíne, či nezávislého Jozefa Božika v Partizánskom by Baška podľa svojich slov za dozrievanie strany neoznačil. „V tej komunálnej politike aj občania, voliči hľadia v prvom rade na to, čo kandidáti v samospráve dokážu urobiť, a potom je to stranícke tričko. Ak máme rozumných kandidátov nielen zo strany Smer, ale aj z iných strán, máme tiež vytvorené rôzne koalície a keď vidíme, že ten človek dokáže niečo v tej samospráve urobiť, tak samozrejme vieme sa dohodnúť aj na takejto podpore, aj na podpore nezávislých kandidátov,“ do­dal.

Macháčková podporu víta

Kandidatúru Macháčkovej podporí aj Slovenská národná strana. „Dôvodom sú hlavne výsledky práce vedenia mesta za posledné štyri roky, kedy sa v Prievidzi nastavil ozdravný režim a rozbehli mnohé dôležité projekty. Vďaka racionálnemu finančnému riadeniu sa darí znižovať zadlženosť mesta a mestských spoločnosti,“ informoval predseda Miestnej organizácie SNS v Prievidzi a zástupca okresného predsedu SNS Štefan Škríp.

Primátorka a podpredsedníčka Siete Katarína Macháčková podporu od lídrov iných politických strán podľa jej vyjadrenia víta. „Teší ma, že v Prievidzi dokážeme ľudí spájať pre realizáciu kvalitného programu naprieč politickým spektrom,“ uzavrela podpredsedníčka strany Sieť.

Kandidáti sú jasní

Okrem 44-ročnej Macháčkovej, ktorá pôjde do volieb za Sieť, kandidujú v Prievidzi na post primátora ako nezávislí 49-ročný profesionálny vojak vo výslužbe Daniel Brezoňák, 37-ročný manažér a poslanec MsZ Michal Dobiaš, 45-ročný štátny zamestnanec Karol Gerdenich, 39-ročný riaditeľ IT firmy Richard Marko a 49-ročný manažér Milan Šemrinec. Strana KSS nominovala 43-ročnú súdnu exekútorku Vieru Hurtišovú a Strana zelených 51-ročného bývalého zápasníka Jozefa Lohyňu. Pozrite aj kompletný zoznam kandidátov na primátora.

O 25 stoličiek v mestskom parlamente má záujem 123 Prievidžanov. Za Smer-SD je to spomínaných 25 kandidátov, za Sieť 24, desať za KDH, deväť za DOST, šesť za SNS, päť za koalíciu Most-Híd, Strana zelených a Nový parlament, po troch za koalíciu NOVA s OKS a SDKÚ-DS, po jednom za KSS, SOĽ, ĽSNS, TIP, SDS a SaS. Celkom 32 občanov kandiduje ako nezávislých. Pozrite aj kompletný zoznam kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

Foto: MsÚ

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM