Správy

Komu by ste udelili titul Prievidzský anjel? Pošlite tipy mestu

Návrhy na ocenenie jednotlivcov, skupín či firiem, ktorí by si zaslúžili cenu, môžu mestskému úradu zasielať Prievidžania či predstavitelia samosprávy.

Ilustračný obrázok k článku Komu by ste udelili titul Prievidzský anjel? Pošlite tipy mestu
Zdroj: Dnes24.sk

Nové ocenenie, ktorého udeľovanie schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom ostatnom rokovaní, budú odovzdávať predstavitelia mesta v januári budúceho roka. Informoval hovorca Prievidze Michal Ďureje.

„Ocenenie Prievidzský anjel sa udeľuje osobám alebo skupinám osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta Prievidza a jeho obyvateľov, majú zásluhy na jeho zveľaďovaní a propagácii, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi, dosiahli významné výsledky, šírili dobré meno mesta doma alebo v zahraničí, prípadne vykonali iné aktivity hodné osobitného zreteľa v prospech mesta a jeho obyvateľov,“ uviedol Ďureje.

Odôvodnené návrhy na udelenie ocenenia môže verejnosť podľa neho zasielať na mestský úrad do poludnia 12. decembra. Rozhodnutie, koho mesto ocení, vydá následne Mestská rada.

Vytvorenie novej ceny odôvodnila radnica pred časom tým, že má záujem oceniť jednotlivcov či kolektívy aj viackrát, čo pri udelení ceny primátora a ceny mesta nie je možné.

Názov Prievidzský anjel odkazuje na toho, ktorého má Prievidza vo svojom erbe. Opiera sa však aj o skúsenosti z minulosti, pri odovzdávaní cien totiž dostávali laureáti aj sošku anjela a niektorí ľudia sa potom pýtali, kedy bude mesto zase rozdávať anjelov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM