Zuzana Vajayová Iné športy

Kompletná zbierka pohárov pre ŠŠK Prievidza

Tri prievidzské družstvá zo Športovej školy karate sa v sobotu dňa 2. júna predstavili v Košiciach na Majstrovstvách Slovenskej republiky družstiev v karate. Z majstrovstrovskej súťaže si odniesli kompletnú pohárovú zbierku a v konečnom hodnotení sa

Športová škola karate Prievidza pri Centre voľného času SPEKTRUM vyslala do vzdialených Košíc tri družstvá, aby súťažili v kategóriách kata. Celkovo sa na súťaži prezentovalo 115 tímov z 29 klubov Slovenska.

Ako prvé nastúpilo družstvo kata chlapcov (5– až 8 ročných) v zložení: čerství majster SR v kata Samuel Dušička, Boris Ivanko a nováčik Lukáš Loch, ktorí si v prvom kole poradili tesným výsledkom 3:2 s družstvom „B“ Bánoviec nad Bebravou, v druhom prešli s výsledkom 4:1 cez družstvo Starej Ľubovne a vo finále sa stretli s „A“ výberom Bánoviec. Vo finálovom dueli naši pretekári odcvičili obtiažnostne nižšiu kata, čo u rozhodcov zavážilo a obsadili konečné druhé miesto.

Na vedľajšom tatami o umiestnenie bojovalo družstvo dievčat (5– až 8 ročných) v zložení: Romanka Oboňová, Romanka Árvová a začiatočníčka Simonka Franková. Po šťastnom lose nastúpili priamo do druhého kola, kde sa stretli s neskoršími víťazkami z Real Teamu Trenčín. Naše dievčatá prehrali 4:1 a postúpili do repasáže, kde opačným skóre porazili tím z Topoľčian.

Posledným želiezkom v ohni bolo družstvo dorasteniek (12– až 14 rokov), tvorené Nikoletou Merašickou, hosťujúcou Ľudmilou Bačíkovou a talentom novej Európy – Emou Brázdovou. Dievčatá mali rovnaké šťastie na los ako ich mladšie klubové kolegyne a bez boja postúpili rovno do druhého kola, kde sa stretli s výberom Topoľčian. Po malej chybe v synchróne s výsledkom 4:1 postúpili do finále, kde ich už čakali minuloročné majsterky Slovenska z Trenčína. Trenčianky predviedli naozaj vysokú úroveň nielen v kata, ale aj v ukážke aplikácií „bunkai“, no nestačilo to na kohézny a bojovný výkon našich reprezentantiek. Tesným výsledkom 3:2 zvíťazilo družstvo z ŠŠK Prievidza.

Po súťaži kata a slávnostnom otvorení súťaže nasledovalo kumite, v ktorom však ŠŠK Prievidza nemala zastúpenie.// „Som veľmi šťastná, že sa každému nášmu družstvu podarilo získať medaile a krásny pohár a to aj napriek tomu, že v každom sa nachádzal nejaký začiatočník. Simonka Franková a Lukáš Loch trénujú karate len od septembra, Ľudmila Bačíková u nás hosťuje dva mesiace… To, že máme takých šikovných začiatočníkov je výsledkom trénerky Katky Hrdej, ktorá robí tú najťažšiu prácu trénera v klube, trénuje nábor-prípravku, z ktorého môžeme na súťaže vyberať naozaj tých najlepších, ktorí nás budú reprezentovať. Najväčšiu radosť mám z výkonu družstva dorasteniek, ich finále som sledovala so zatajeným dychom, za potlesku divákov predvádzali hlavne v bunkai naozaj vyhecovaný – bojový výkon. Zástavky som počítala na dvakrát a jasala od radosti. Nie každý karate klub sa môže popýšiť rovno troma skvelými pretekárkami v kata. Trošku ma mrzí, že sme nepostavili ani jeden tím v kumite, tento rok sme zbierali skúsenosti a pozreli konkurenciu, aby sme mohli byť budúci rok omnoho pripravenejší,“// vysvetlila trénerka Dušana Čierna.

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/43×Sj7fYz­D4[/youtube]

Zdroj: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk Foto: Radoslava Oboňová

Majstrovstva v karate - Kosice
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM