Katarína Vlčková Kultúra

Kinopremiéra aj v Prievidzi: Dlhoočakávaný film Slovensko 2.0 o 20 rokoch samostatnosti Slovenska

Desať 10-minútových filmov očami desiatich režisérov. Prostredníctvom ich videnia snímka Slovensko 2.0 nazrie do dvadsiatich rokov samostatného Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Kinopremiéra aj v Prievidzi: Dlhoočakávaný film Slovensko 2.0 o 20 rokoch samostatnosti Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Jedinečný film Slovensko 2.0 odštartuje svoju púť už 10. apríla v 23 kinách na Slovensku. Slávnostná premiéra filmu sa odohrá súčasne v 23 kinách po celom Slovensku. „Divákov exkluzívne len na premiérovom predstavení pozdravia všetci desiati režiséri snímky prostredníctvom špeciálneho videobonusu, nahratého v deň premiéry,“ povedala Zuzana Kizáková zo spoločnosti MPhilms.

Podľa producentov filmu Zory Jaurovej a Mátyása Priklera tvorcovia filmov pozdravia divákov v kinách po celom Slovensku. A hlavne v tých mestách, z ktorých režiséri pochádzajú a v ktorých sa filmy nakrúcali. „Chceme, aby všetci diváci, ktorí si prídu 10. apríla pozrieť Slovensko 2.0, mali jedinečný zážitok z celoslovenskej premiéry.“

Desať režisérov na premiére

Slávnostne film odštartujú režiséri v Bratislave. V tento večer sa tak isto premietne v ďalších 22 kinách. V Prievidzi film budete môcť zhliadnuť v kine Ster Century Cinemas. „Slovensko 2.0 je jeden film a zároveň desať pomerne rôznych filmov. Ponúka rôzne pohľady na našu krajiny a realitu a preto môže byť zaujímavý pre široké spektrum divákov,“ dodávajú producenti.
Snímka Slovensko 2.0 je špecifickým a výnimočným projektom o Slovensku, o dvadsiatich rokoch samostatnosti a o pohľade na našu situáciu cez režisérske okuliare.

Už vo štvrtok si môžete vychutnať desať 10-minútových filmov od desiatich známych režisérov ako sú Juraj Herz, Martin Šulík, Peter Kerekes, Zuzana Liová, Mišo Suchý, Ondrej Rudavský, Iveta Grófová, Peter Krištúfek, Viera Čákanyová a Miro Jelok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM