Katarína Vlčková Šport

Karatistky úspešné aj za hranicami: Bodovali s cennými kovmi na hrudi

Prievidzské karatistky po prázdninách vycestovali do Chorvátska na svoj prvý nominačný turnaj tejto sezóny. Prečítajte si, aké úspechy zožali za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku Karatistky úspešné aj za hranicami: Bodovali s cennými kovmi na hrudi
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi výberom v slnečnom Chorvátsku nechýbala ani šestica našich karatistiek zo Športovej školy karate Prievidza pri CVČ Spektrum.

"Na chorvátskom tatami sa predstavili reprezentačné debutantky Nikola Jakubechová, Slavomíra Struhárová, Romana Oboňová a skúsené pretekárky Ema Brázdová, Nikoleta Merašická a Ľudmila Bačíková. Všetky dievčatá ukázali,prečo môžu pyšne nosiť Slovenský znak na hrudi,“ hrdo vyhlásila reprezentačná trénerka Dušana Čierna, ktorá s nimi vycestovala do Zagrebu.

Úspešné za hranicami

Zlato v kategórii družstiev do štrnásť rokov vybojoval tím ŠŠK Prievidza v zložení Romana Oboňová, Slavomíra Struhárová a Nikola Jakubechová. Romana Oboňová pridala striebornú medailu v individuálnom cvičení po troch víťazných dueloch. Podľa slov trénerky bola vo finále nad jej sily len Vlasáková z Ekonómu Trenčín.

Aj staršie kadetky sa postarali o prvé nominačné body. V skvelej forme sa po letnej pauze predviedla Ľudmila Bačíková. V kata junioriek zvíťazila jasne 5:0 v prvých troch eliminačných kolách. „Najlepší výkon som podala v zápase o postup do finále. Ak by sa mi ho podarilo zopakovať aj vo finále výsledok by bol zrejme iný. No ja som vo finále zaváhala a porazila ma Pešková, s ktorou budem bojovať o miestenku na Majstrovstvách Európy,“ povedala o svojom výkone na súťaži Ľudmila Bačíková.

Len o chlp

Tesne za medailovým umiestnením v kategórii jednotlivcov skončili aj Nikola a Slavomíra. „V našom klube sa formuje nový mladý kata tím, ktorý nadväzuje na staršie úspešné dievčatá. Musia však na sebe ešte veľa pracovať aby sa dotiahli na svoje staršie kolegyne,“ povedala o mladých nástupníčkach.

Brázdová vo forme

V kata kadetiek medzi sebou súperili Ema Brázdová a Nikoleta Merašická. Úradujúca Majsterka Európy a Talent Novej Európy Ema Brázdová potvrdila opäť svoje kvality a zdolala mladšiu tímovú kolegyňu Nikoletu Merašickú 5:0. „Som veľmi rada, že sa dievčatám podarilo bodovať hneď na úvodnom nominačnom turnaji. Je dôležité aby podávali kvalitné individuálne výsledky, len vtedy bude družstvo kata úspešné. Tým pádom jeden z cieľov splnili. Ešte pretaviť striebra v zlato a bude všetko úplne vynikajúce,“ dodala k nominačnému turnaju pre kadetov a juniorov Dušana Čierna.

Foto: Dušana Čierna

Karatistky z Prievidze vycestovali do Zagrebu a úspešne obhájili svoje farby
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM