Katarína Vlčková Šport

Karatisti z Prievidze opäť valcujú súperov: Tešia sa z 13 medailí a postupu na majstrovstvá Slovenska!

Karate klub FKŠ Prievidza opakovane robí radosť a nielen trénerovi. Na piatom kole pohára federácie si vybojovali postup na majstrovstvá Slovenska a domov si odniesli úžasných 13 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti z Prievidze opäť valcujú súperov: Tešia sa z 13 medailí a postupu na majstrovstvá Slovenska!
Foto: Katarína Vlčková

Niet pochýb, že tréner Miroslav Šenk je na svojich zverencov hrdý. „Naši pretekári bojovali skutočne zodpovedne, čo samozrejme bolo vidieť aj na výsledkoch v jednotlivých kategóriách, v ktorých jednoznačne dominovali a získali 8 zlatých medailí, 4 strieborné a jednu bronzovú,“ priblížil tréner.

Piate kolo pohára federácie prinieslo najviac šťastia pretekárke Kristínke Huovej. „Kristínka nedala svojim súperkám šancu v žiadnej kategórii a doniesla si štyri zlaté medaile,“ tešil sa Miroslav Šenk. Na prázdno neodišli ani ďalší karatisti. Dominika Šalamonová získala dve zlaté, Martin Svitok jednu zlatú a Marek Pavlák tiež jednu zlatú.

„Striebro si odniesla Lukrécia Lachká, a to hneď v dvoch kategóriách Andrej Frajka tiež jedno striebro a ako družstvo v súborných cvičeniach získali druhé miesto,“ vymenoval tréner úspešných karatistov. Zároveň dodal, že bronzovú medailu získal Sebastián Ricker. „To nás veľmi potešilo, nakoľko sa mu v minulosti nedarilo presadiť na medailové pozície,“ dodal.

Výsledky:
Kristínka Huová – 4× zlato kata ,kobudo ,kata open , kumite
Dominika Šalamonová – 2× zlato kata kobudo
Marek Pavlák – 1× zlato kumite
Martin Svitok – 1× zlato kata
Lukrécia Lachká – 2× striebro kobudo a kumite, 2× štvrté miesto v kata a kata open
Andrej Frajka – 1× striebro kata
Sebastián Ricker – 1× bronz v kata
Družstvo kata – 1× striebro (Svitok, Frajka , Lachká)

Zdroj, foto: Miroslav Šenk

Karatisti FKŠ Prievidza
4
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM