Iné športy

Karatisti z FKŠ opäť s ďalším úspechom na konte

Karatisti z FKŠ Prievidza opäť reprezentovali naše mesto na ďalšej súťaži, tentokrát vo Veľkom Krtíši. Naši pretekári štartovali vo viacerých kategoriach úspešne a ukázali, že si držia formu aj na konci roka.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti z FKŠ opäť s ďalším úspechom na konte
Zdroj: Dnes24.sk

Najúspešnéjšou pretekárkou bola Kristínka Huová, ktorá štartovala v troch kategóriach a vo všetkých získala zlato. Aj po majstrovstvách sveta si drží naďalej formu .

Veľmi sa darí aj Martinovi Svitkovi, ktorý v kata už dlhší čas a zbiera len zlaté medaile.

Svoju formu si drží aj Lukrécia Lachka, ktorá je v kategórii spolu zo svojou kolegyňou Kristínkou Huovou a umiestňuje sa tesne za ňou na druhom mieste. „Pre klub je veľmi pekné, keď v jednej kategórii máme popredné miesta na stupňoch víťazov,“ vraví Miroslav Šenka z FKŠ. Aj účastník majstrovstiev sveta Marek Pavlák potvrdil svoje kvality v kategórii kumite. Svojich súperov porážal jednoznačne po troch vyhratých zápasoch. „Marek mal nastúpiť aj do finále, ale pre natiahnutý sval na nohe sme zvolili, že obetujeme jeho zlatú medailu a tak nenastúpil. Bola to dobrá voľba, zdravie je prednejšie a medailí bude mať ešte dosť, ak mu to takto pôjde aj naďalej,“ pýši sa svojim zverencom Šenk. Najmladší pretekári nastupujú hlavne v kata, kde sa im postupne začína dariť. Ako Šenk ďalej podotkol, nie je to síce na medaile, ale radšej sa na medailové umiestnenia prepracovať pomalšie…

Výsledky:

Kristinka Huová: kata , kobudo , kumite 3× zlato
Lukrécia Lachká: kata bronz , kobudo strébro, kumite striebro
Martin Svitok: kata 1× zlato
Marek Pavlák: kumite 2. Miesto
Jakub Brzáč, Andrej Frajka, Sebastian Ricker: bez umiestnenia ale bojovali ako sa patrí.

Vedenie klubu ďakuje všetkým pretekárom za skvelú reprezentáciu nášho klubu ako aj mesta Prievidza .

Karatisti z FKŠ opäť s ďalším úspechom na konte
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM