Zuzana Vajayová Iné športy

Karatisti bojovali o pohár riaditeľky CVČ SPEKTRUM Prievidza

V sobotu (14.1.2012) sa v prievidzskom centre voľného času SPEKTRUM zišli karatisti z KK Kanianka, KK Novák, MŠK Žiar nad Hronom a domáci karatisti z ŠŠK Prievidza, aby zabojovali o pohár riaditeľky CVČ.

V špeciálne vybavenej telocvični spolu súťažilo 41 detí v kategóriách kata a kumite. Zo Športovej školy karate sa najviac darilo Romanke Oboňovej, ktorá získala dve zlaté medaile. Zlato získali aj Tomáš Kubala v kata, Tomáš Botka a Boris Ivanko v kumite. Dve strieborné si vybojoval Samko Dušička.

Celkovo sa súťaže z nášho klubu zúčastnilo 19 detí, najmä začiatočníkov, ktorí si počínali vynikajúco. Súťaže karate sa prvý krát zúčastnili aj rodičia, ktorí svojou prítomnosťou a povzbudzovaním podčiarkli atmosféru súťaže.

Súťaž bola spojená s vyhlásením najlepšieho karatistu roku 2011. Naj karatistkou Športovej školy karate Prievidza sa pre rok 2011 stala dvanásťročná Ema Brázdová, ktorá sa v uplynulom roku postavila 19 krát na stupeň víťazov. Získala medailu na Majstrovstvách Slovenska, bodovala na Európskom turnaji mládeže a cenné kovy priniesla aj zo Stredoeurópskej li­gy.

ŠŠK Prievidza organizovala súťaž pri príležitosti 1. výročia vzniku.

Tréneriek sme sa opýtali ako hodnotia prvý rok. Katka Hrdá: „Páči sa mi, že sa nám stále zvyšuje počet detí v našom klube. Nábor sme dokonca museli rozdeliť na dve skupiny. Deťom sa páčia hlavne naháňačky a hry s rôznym náčiním, ktoré sa nám podarilo zabezpečiť.“ Eva Greschnerová: „Na tréning sa chodím odreagovať, tréning s nimi sa mi páči, zažijeme veľa zábavy a zlepšujú sa z tréningu na tréning. Som veľmi rada, že môžem byť súčasťou tohto projektu.“ Dušana Čierna: „Za jeden rok existencie sa nám podarilo podchytiť niekoľko talentov a získať množstvo medailí a urobiť veľa práce. Som veľmi rada, že sa deťom tak dobre darí. Nápomocní sú nám rodičia detí. Pomáhajú ŠŠK pri rôznych opravách a rekonštrukciách, za čo im v mene ŠŠK z celého srdca ďakujem! Podarilo sa im opraviť zatekajúcu strechu, vymeniť vchodové dvere, teraz rekonštruujeme sociálne zariadenie a bočný vchod. Podlahu telocvičné vypĺňa komplet nové tatami. Rada by som sa poďakovala sponzorom a to mestu Prievidza, firmám Salamander, Izoglobal, a ostatným, vďaka ktorým sa nám z ošarpanej miestnosti podarilo vytvoriť krásnu telocvičňu s tatami a zrkadlovou stenou, ktorú nám môže nie jeden klub závidieť. Je priam neuveriteľné, že toto všetko sa nám podarilo ani nie za rok. Osobitná vďaka patrí CVČ Spektrum Prievidza a pani riaditeľke Božene Gatialovej za to, že nám vždy vyjde v ústrety a vytvára nám skvelé tréningové podmienky pre vrcholovú športovú prípravu.“

Putovný pohár riaditeľky získala Športová škola karate Prievidza. Bodkou za vydarenou akciou bola sladká torta pre deti a šampanské pre rodičov.

Zdroj: ŠŠK Prievidza Autor fotiek: Ivan Valko

Pohar Centra Spektrum
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM