Monika Földešiová Iné športy

Karate: Na Orave prievidzské finále

V Dolnom Kubíne sa darilo najmä karatistkám zo Športovej školy karate Prievidza. Vo finále bola úspešnejšia Franková, Oboňová sa musela uspokojiť so striebrom. Ďalšie zlato pridali Merašická a Kubala.

Ilustračný obrázok k článku Karate: Na Orave prievidzské finále
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulú sobotu sa v zasneženom Kubíne stretli na Orava cupe mladí karatisti na prvej súťaži po vianočnej prestávke. Prievidzskú športovú školu karate pri Centre voľného času reprezentovala pre choroby užšia zostava.

V kata ml. žiačok ŠŠK zastupovali dve pretekárky, ktoré postupovali z kola na kolo cez silné súperky, až do finále. Romana Oboňová po závažnej chybe mávnutím ruky prenechala víťazstvo Simone Frankovej.

Nikoleta Merašická nenašla premožiteľku v kata ml. kadetiek, keď vo všetkých kolách jasne zvíťazila 3:0. Rovnakým pomerom zvíťazil aj Tomáš Kubala v kata kadetov.

Posledným zástupcom v kata bol Lukáš Loch, ktorý prehral po strate rovnováhy o tretie miesto v kata ml. žiakov. Po skvelom výkone skončil na nepopulárnom 4. mieste aj v kumite ml. žiakov.

„Musím pochváliť dievčatá, trénujú pravidelne s veľkým nasadením a entuziazmom, čo sa odzrkadlilo v ich výsledku po vianočnej príprave. Porazili aj majsterky Slovenska. Dúfam, že ich forma bude stúpať tak, aby tento výkon zopakovali hlavne na majstrovstvách, ktoré budeme organizovať v máji u nás v Niké aréne. V kumite sa celkovo našim nedarilo doťahovať kopy aj údery, aby získali body a prehrali na vlajky už v úvodných kolách. Budeme sa sústrediť na odstránení týchto nedostatkov a pripraviť ich na nadchádzajúce slovenské poháre a súťažami nabitú sezónu,“ zdôraznila trénerka Čierna.

Teraz sa prievidzskí karatisti pripravujú na klubovú súťaž O pohár riaditeľky CVČ v Centre voľného času Spektrum, ktorá je zároveň spojená s výročím založenia klubu a vyhlásením karatistu roka. Ďalší víkend vycestujú na seminár do Česka, potom budú súťažiť na 1. Kole Slovenského pohára detí, žiakov a ml. dorastencov v Sabinove.

Výsledky Orava cup 2013:
1. miesto Nikoleta Merašická kata ml. kadetky
1. miesto Tomáš Kubala kata kadeti
1. miesto Simona Franková kata ml. žiačky
2. miesto Romana Oboňová kata ml. žiačky
4. miesto Lukáš Loch kata ml. žiaci
4. miesto Lukáš Loch kumite ml. žiaci

ZDROJ: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM