Zuzana Vajayová Rôzne

KARATE- FKŠ prišlo k ľudom

Dňa 14.1.2012 v sobotu sa v nákupnom centre KORZO uskutočnila súťaž v karate spolu s vystúpeniami rôznych bojových umení ako bolo judo, kickbox ukážky sebaobrany, vystúpenie KARATE klubu Prievidza FKŠ ako aj freestyle karate akademi a exhibícia Roman

Samotný deň Bojových umení začal ráno vystúpením karate FKŠ a zahájením súťaže v kata a kobude (ukážka palicou). Začali najmenší pretekári z pozvaných klubov. V prestávkach sa nám predviedli judisti z prvého judo klubu, potom pokračovali starší cvičenci a dorastenci a dorastenky.

Po elimináciach nastúpili muži a ženy ako v kata, tak aj v kumite. Medi ženami v kumite bola peňažná prémia 200 Eur, to isté čakalo aj mužov. Medzičasom vystupovali MAJSTRI SVETA Z KARATE- FKŠ a robili praktickú ukážku tradičného karate v spolupráci s Miňom Korcom a jeho zverencom.

Ani najmenší pretekári neobišli naprázdno. Každý víťaz dostal nádherný diplom a peňažnú poukážku v hodnote 25 Eur na nákup. Na záver vystúpil Roman Volak zo svojou show.

Hlavným zámerom tohto podujatia bolo ukázať krásu bojových umení konkrétne v našom meste a pritiahnuť mládež k športu. Hľadali sme spôsob ako sa to dá a po dohode s Romanom Volákom sme vyšli do nákupného centra, kde teraz mládež trávi svoj čas. Myslime si, že sa podarilo prilákať mládež na toto podujatie, nakoľko podľa správ z priebehu súťaže sa tejto akcie zúčastnilo okolo 8000 občanov mesta Prievidza čo považujeme za veľmi dobrú účasť.

Zdroj: Karate – FKŠ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM