Iné športy

Karate FKŠ oslavuje: Na športovej scéne pôsobí už 15 rokov!

Prievidzský klub Karate FKŠ vzniklo v roku 1998 pod vedením troch nadšencov Tibora Keratu , Romana Fúzika a Miroslava Šenka, ktorí chceli v našom meste karate dostať opäť do povedomia. Dnes sa už teší 15-ročnej existencii.

Ilustračný obrázok k článku Karate FKŠ oslavuje: Na športovej scéne pôsobí už 15 rokov!
Zdroj: Dnes24.sk

„Sme najstarší a najúspešnejší klub v Prievidzi. Začiatky boli ťažké, začínali sme v podstate od nuly len s veľkou chuťou niečo urobiť. Niečo, čo má zmysel a budúcnosť . Po prvom nábore sme boli veľmi milo prekvapení, koľko ľudí ma záujem cvičiť,“ hovorí o začiatkoch klubu jeden zo zakladateľov Miroslav Šenk. Nábor bol zameraný hlavne pre rady detí, chlapcov a dievčat. Miesto si však medzi nimi našli aj starší nadšenci .

„Prvé roky boli komplikované, nemohli sme súťažiť, lebo sme nemali žiadnych pretekárov. Po prvých súťažiach prišli aj prvé medaile, čo nás samozrejme povzbudilo v našej práci s mládežou a pretekári boli motivovaní ešte viac pracovať na sebe. Postupne sme sa vypracovali medzi najlepšie kluby na Slovensku a naši pretekári začali postupne reprezentovať Slovensko aj na významných turnajoch a majstrovstvách Európy či sveta,“ vraví Šenk.

Ako ďalej uviedol, na začiatku ani netušili, že sa im to podarí dotiahnuť až takto ďaleko hlavne v podaní našich pretekárov. Cesta úspešného pretekára – reprezentanta je veľmi tvrdá, mimo tréningov sa zúčastňujú niekoľkokrát v roku sústredení ako reprezentačných, tak klubových. Každé sústredenie je vždy zamerané na daný turnaj.

Za 15-ročné obdobie klub pod vedením Tibora Keratu , Dominiky Šalamonovéj a Miroslava Šenka vychoval niekoľko majstrov Slovenska a 13 majstrov sveta v karate. „Zúčastňujeme sa významných turnajov a seminárov, naši tréneri nechýbali na seminári v rodisku karate na Okinawe,“ uzatvára Šenk.

Momentálne sa klub pripravuje na sezónu a majstrovstvá sveta v karate .

Karate FKŠ oslavuje: Na športovej scéne pôsobí už 15 rokov!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM