Zuzana Vajayová Iné športy

Julka Švecová si z Rimavskej Soboty odniesla víťazstvo!

V sobotu 12. mája 2012 sa v Rimavskej Sobote uskutočnil 36. ročník medzinárodného turnaja mini, mladšieho a staršieho žiactva v jude, ktorý patrí medzi najstaršie turnaje v jude poriadané na Slovensku.

Vynikajúco zorganizovaného turnaja sa zúčastnilo 350 chlapcov a dievčat zo zahraničia: Poľska, Rakúska, Maďarska, Chorvátska, Slovinska, Ukrajiny, Rumunska a Česka a viacerých významných klubov juda na Slovensku. Na tomto zaujímavom turnaji štartovali za 1. Judo klub Prievidza naši zverenci: Marián Flimel, Jakub Halenár, Júlia Švecová a Laura Takáčová.

V hmotnosti do 30 kg mini žiačok sa najviac darilo Júlii Švecovej. Julka mala vo svojej hmotnosti za súperky pretekárky zo športovej školy v maďarskom Miškolci a jednu slovenskú pretekárku. Po 2 víťazstvách obsadila pekné 2. miesto. V kategóri mladších žiačok v hmotnosti do 32 kg si umiestnenie na 5. mieste odniesla Laura Takáčová. Aj keď Laura nemá veľa súťažných skúseností, tento medzinárodný turnaj bol pre ňu veľkou školou. V kategórii mladších žiakov v hmotnosti do 42 kg sa po 1 prehre neumiestnil Marián Flimel, ktorý podal bojový výkon, ale jeho súper z Poľska bol zdatnejší. V kategórii starších žiakov v hmotnosti nad 73 kg si Jakub Halenár vybojoval 9. miesto

Výsledky jednotlivcov:

MINI DIEVČATÁ v hmotnosti do 30 kg: 2. Júlia Švecová

MLADŠIE ŽIAČKY v hmotnosti do 32 kg: 5. Laura Takáčová

STARŠÍ ŽIACI v hmotnosti nad 73 kg: 9. Jakub Halenár

MLADŠÍ ŽIACI v hmotnosti do 42 kg: bez umiestnenia Marián Flimel

Zdroj: Peter Izák (1. Judo klub Prievidza)

Judo Prievidza
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM