Martin Valenta Iné športy

Judisti z TJ Sokol Prievidza na medzinárodnom turnaji Slovak Open v Galante

V sobotu 6.11.2010 sa naša 7 členná výprava zúčastnila na obrovskom medzinárodnom turnaji v jude, na Slovak Open v Galante za účasti takmer 500 pretekárov z krajín Maďarska, Rumunska, Poľska, Anglicka, Slovenska a Čiech.

Turnaj bol obsadený kvalitnými pretekármi, reprezentantmi niektorých krajín a bolo veľmi ťažké sa presadiť v takejto silnej konkurencii. Chlapci si museli svoje umiestnenia doslova vydrieť a aj jedna chybička ich stála medailové umiestnenia. V kategórii mini žiakov sme mali 3 pretekárov a to Alex Guláš do 27 kg a Timotej Čery do 38 kg, ktorí skončili bez výraznejšieho umiestnenia. Tretí mini žiak Denis Škultéty vo váhe do 30 kg pavúkom turnaja prešiel až do finále kde nakoniec podľahol svojmu súperovi a skončil na vynikajúcom 2. mieste vo veľmi početnej a silnej váhe. V kategórii mladších žiakov sme mali 2 pretekárov: Peter Volkov do 34 kg a Ján Matiaš do 42 kg. Obaja mohli vystúpiť na stupienky víťazov ale po jedinej chybe ako som to spomínal skončili obaja na 5. mieste, keď v bojoch o tretie miesto prehrali. V kategórii starších žiakov v hmotnosti do 46 kg využil svoje schopnosti naplno Matej Škultéty a taktiež ako jeho brat Denis prešiel pavúkom turnaj až do finále, kde prehral so svojím súperom z Maďarska na sporné rozhodnutie rozhodcu a obsadil krásne 2. miesto. V kategórii dorastencov do 60 kg Štefan Matiaš skončil hneď v prvom zápase, keď mu súper upáčil lakeť a z turnaja pre zranenie odstúpil.

„Vystúpenie našich na takomto turnaji hodnotím pozitívne a nebyť niektorých zbytočných chýb mohla byť medailová bilancia väčšia. Na druhej strane ale treba povedať, že je neskutočne obtiažne a náročné naozaj fyzicky za pomoci technických zručností poraziť súpera na žinenke, prekonať jeho fyzickú silu, jeho rýchlosť, húževnatosť a obratnosť a v neposlednej rade jeho technické schopnosti a ako sa hovorí dostať ho na chrbát, či udržať, upáčiť alebo uškrtiť v boji na zemi. Nedúfal som v nejaké veľké umiestnenia ale chlapci opäť raz potešili, zabojovali a znovu už na 26 turnaji v sezóne dokázali šíriť dobré meno nášho klubu a mesta Prievidza“, povedal za TJ Sokol Prievidza Ľudovít Škultéty.

judo galanta 2010
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM