Zuzana Vajayová Iné športy

Judisti víťazne na Majstrovstvách Moravy v Uherskom Hradišti

V sobotu 26.novembra 2011 sa v českom Uherskom Hradišti uskutočnili Majstrovstvá Moravy v kategórii mláďat v jude.

Na tomto veľkom turnaji štartovalo 210 chlapcov a dievčat z 20 českých klubov juda a 1. Judo klubu Prievidza.

1. Judo klub Prievidza sa predstavil na súťaži v zložení: Júlia Švecová, Aneta Toporová a Marián Flimel ml. pod vedením trénerov Petra Izáka a Mariána Flimela.

//Hodnotenie trénera Petra Izáka://

Naše dievčatá Júlia Švecová a Aneta Toporová predviedli na tomto turnaji veľmi dobrý výkon a dokazujú, že sa z nich stávajú nádeje prievidzkého juda. Julka vo svojej kategórii mala 10 súperiek. Veľkou bojovnosťou dokázala 4 súperky poraziť a dostala sa až do finále, kde obsadila 2.miesto. K lepšiemu umiestneniu jej chýbalo len trošička šťastia.

V tej istej hmotnosti štartovala aj Aneta Toporová. Aneta predviedla veľmi dobrý bojovný výkon, zvíťazila v 1 zápase a zaostala tesne za medailovým umiestnením.

Dievčatá v tomto turnaji ukázali veľkú bojovnosť a aj napriek tomu ,že judo netrénujú dlho, určite v budúcnosti ešte o ich výsledkoch budeme počuť.

Chlapcov v kategórii mláďat zastupoval Marián Flimel.Vo svojej hmotnostnej kategórii mal 12 súperov. Súťažou prešiel suveréne po 4 víťazstvách až do semifinále kde po menšej chybe obsadil 3.miesto.Marián v budúcom roku prechádza do kategórii mladších žiakov a týmito dobrými výsledkami si získava sebavedomie a u súperov rešpekt.

Výsledky jednotlivcov:

V hmotnosti do 26 kg: 2. Júlia Švecová 4. Aneta Toporová

V hmotnosti do 45 kg: 3. Marián Flimel

Zdroj: Peter Izák – tréner

1.Judo klub_PD
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM