Katarína Vlčková Rôzne

Horúčavy v prievidzskej MHD: Dočkáme sa v busoch klimatizácie?

Pozná to asi každý. Vonku je poriadne teplo, no v autobuse ešte teplejšie. Navyše, cestovanie je o to nepríjemnejšie, ak je v dopravnom prostriedku dusno a cez sklo poriadne pripeká. Dočkáme sa schladenia?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy v prievidzskej MHD: Dočkáme sa v busoch klimatizácie?
Zdroj: Webnoviny.sk

Poznáte to. Idete niečo vybaviť do mesta a na teplomeri ukazuje 30°C. Nastáva dilema či ísť pešo alebo autobusom. My sme zisťovali, ako SAD-ka bojuje proti horúčavám.

„Autobusy MHD nie sú vybavené klimatizáciou, dôvodom je že v MHD sú krátke vzdialenosti medzi zastávkami a pri otváraní všetkých troch dverí použitie klimatizácie neprinesie komfort chladenia pre cestujúcich, len neprimerane zvyšuje náklady na prevádzku,“ povedal pre náš portál Pavel Pařízek zo SAD Prievidza.

Pýtali sme sa, ako je to s prímestskými autobusmi a dopravou na dlhšie vzdialenosti.
„Klimatizáciou sú štandardne vybavené prímestské autobusy od roku výroby 2007 a všetky autobusy na diaľkovú a zájazdovú dopravu, pri ktorých sú prepravné vzdialenosti väčšie a klimatizácia splní svoj účel,“ priblížil Pařízek.

V lete strácame mnoho tekutín a aj pre vodičov autobusov platí dodržiavanie pitného režimu. Ako povedal Pařízek, zamestnanci majú pitný režim zaistený podľa platnej legislatívy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM