Samospráva

Hlavná kontrolórka mesta Prievidza bude mať plat vyšší o 30 percent

Hlavná kontrolórka Prievidze Henrieta Gebrlínová bude mať za svoju prácu vyšší plat. Rozhodli o tom prievidzskí mestskí poslanci, keď jej schválili navýšenie platu zo súčasných 1500 eur o 30 percent.

Ilustračný obrázok k článku Hlavná kontrolórka mesta Prievidza bude mať plat vyšší o 30 percent
Zdroj: TASR

Vyšší plat pre kontrolórku samospráva odôvodnila novými pracovnými povinnosťami, ktoré jej vyplynuli zo zákona a tiež doterajšími výsledkami jej práce. „V súvislosti so zákonom 307 z roku 2014 pribudla do činnosti hlavného kontrolóra aj oblasť súvisiaca s oznamovaním protispoločenskej činnosti, a to nielen v súvislosti s mestským úradom a mestom ako takým, ale aj s ďalšími organizáciami, ktoré sú napojené na mestský rozpočet,“ ozrejmil pre TASR hovorca mesta Michal Ďureje. Vytvára sa tak podľa neho priestor na novú pracovnú agendu, napríklad hlavný kontrolór bude po novom vykonávať metodickú činnosť smerom k príspevkovým organizáciám, ako sú základné a materské školy.

Na mestskom úrade v Prievidzi uvedenú agendu vykonáva jeden človek, teda hlavná kontrolórka, pričom v mestách porovnateľných s Prievidzou, ako je Martin, ju vykonávajú traja zamestnanci. Nakoľko táto činnosť obsahuje zvýšený objem prác, tak sa navrhlo zvýšenie platu kontrolórovi o 30 percent,“ dodal Ďureje.

Navýšenie odmeny odôvodnila radnica i výsledkami vlaňajšej kontroly Najvyššieho kontrolného úradu, ktoré podľa nej preukázali výrazné zlepšenie všetkých kontrolovaných oblastí, vrátane činnosti hlavnej kontrolórky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM