Dagmara Plevková Šport

Ema (17) z Prievidze zahviezdila na Veľkej cene Slovenska: Cenu si prevzala z rúk ministra školstva

Eme Brázdovej sa opäť podaril mimoriadny úspech a nie len to. Na Veľkej cene Slovenska v karate si prevzala aj špeciálnu cenu. Okrem Emy bodovali aj ďalší prievidzskí karatisti.

Ilustračný obrázok k článku Ema (17) z Prievidze zahviezdila na Veľkej cene Slovenska: Cenu si prevzala z rúk ministra školstva
Foto: Dušana Čierna

Na podujatí Veľká cena Slovenska v karate svoje umenie predviedli aj karatisti z Prievidze. V prvý deň podujatia sa do finálne kata junioriek po 4 vyhratých kolách prebojovali Ema Brázdová a Nikoleta Merašická. Vo finále bola úspešnejšia Ema Brázdová. Dievčatá za sebou nechali aj bronzovú medailistku z majstrovstiev sveta v Jakarte Rakúšanku Bahledovú, či vicemajsterku Európy z Limassolu Slovenku Vaňušanikovú.

V súťaži kadetských Kata tímov klub testoval mladšiu generáciu. Cez družsvo ŠŠK Bratislava v zostave Vaňušaniková, Pištová, Droppová, sa do finále prebojovalo družstvo v zložení Nikoleta Merašická, Nikola Jakubechová a Vanda Vaňová, kde na nich čakali Ema Brázdová, Romana Oboňová a Slavomíra Struhárová. Vo finále boli o jednu zástavku úspešnejšie druhé menované (3:2)

Prievidžania žali úspech aj druhý deň

Druhý deň podujatia nenašli vo svojich kategóriách svojho premožiteľa ani Simona Mišejová v kategórii kata mladšie žiačky a Michal Zaťko v kategórii Kumite starší žiaci – 30 kg, ktorý sa do finále prebojoval cez náročných súperov z Ukrajiny a Bieloruska. Viac športového šťastia chýbalo Vande Vaňovej, ktorá po dvoch vyhratých kolách prehrala s Bogárovou (Kolárovo), ktorú v ďalšom kole diskvalifikovali a nepotiahla Vandu do repasáže. Stabilitu v súboji o bronz stratila Kristína Bruňanská. V repasáži kata st. žiakov sa pomýlil Alexander Lichner, ktorý v kumite st. žiakov +40 kg získal bronz. Rovnako bronz v kumite ml. kadetov –45 kg získal Matej Jurík. O bronz v tejto kategórii prehral Lukáš Loch.

Brázdová si prevzala ocenenie z rúk ministra

Veľkú cenu Slovenska otvoril minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler .Počas slávnostného otvorenia turnaja si minister prevzal z rúk prezidenta Slovenského zväzu karate Daniela Líšku čestný technický stupeň 1. DAN v karate.Prezident zväzu odovzdal ocenenie ministrovi, bývalému karatistovi, ako prejav vďaky a uznania za jeho podporu športu. Minister následne na to za asistencie prezidenta zväzu odovzdal ocenenia deviatim úspešným medailistom z Majstrovstiev Európy v karate za rok 2015.

36. ročník Veľkej ceny Slovenska
4
Galéria
Foto: Dušana Čierna
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM