Erik Bojničan Šport

Džudisti TJ Sokol Prievidza prípravu nepodceňujú: Majú za sebou sústredenie v ďalekom Španielsku. FOTO

Džudisti sa po domácej príprave zúčastnili sústredenia v Španielskom meste Lloret de Mar. Pozrite, čo všetko čakalo na našich pretekárov.

Ilustračný obrázok k článku Džudisti TJ Sokol Prievidza prípravu nepodceňujú: Majú za sebou sústredenie v ďalekom Španielsku. FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Džudisti TJ SOKOL Prievidza začali letnú prípravu na druhú časť džudistickej sezóny tréningami v polovici augusta v domácom prostredí v telocvični TJ. Následne po zväčša kondičnej domácej príprave nasledovalo naplánované sústredenie v Španielskom meste Lloret de Mar v období od 31. augusta do 7. septembra 2015.

Ako prezradil, tréner TJ Sokol Prievidza Ľudovít Škultéty, na základe skúseností z minulého roku a nadviazaní dobrých vzťahov s domácim klubom Judo club Nova Unio, bolo možné vybaviť toto plnohodnotné sústredenie a zamerať ho na technickú prípravu pretekárov v telocvični a to v miestnej športovej hale spolu aj s domácim klubom.

„Dokonca počas sústredenia zorganizoval náš priateľ a tréner Judo club Nova Unio Marc Dailos veľké sústredenie pre Katalánsku oblasť pod názvom Stage Pretemporada, kde sa zúčastnilo vyše 200 džudistov. Pre našich pretekárov to bola výborná skúsenosť do budúcna a sparing s pretekármi iných krajín, taktiež získanie technických zručností v španielskom podaní s výbornými trénermi,“ pokračuje tréner.

Podľa Škultétyho súčasťou bolo aj plávanie v mori či ranný beh pri pobreží čo má výborný dopad na celkový organizmus mladých pretekárov ako aj celé prímorské podnebie. „V budúcnosti by sme sa opäť radi zúčastnili takýchto sústredení, čo však je aj organizačne veľmi náročné ale najmä finančne, kde bez pomoci mesta Prievidza sumou 3050,– Eur by nebolo možné takúto akciu zorganizovať,“ povedal Škultéty.

Tréner džudistov na záver poďakoval celému miestnemu klubu Judo club Nova Unio a trénerovi Marcovi Dailosovi a mestu Prievidza za jeho finančnú pomoc.

Foto: TJ Sokol Prievidza

Sústredenie džudistov z TJ Sokol Prievidza v Španielsku
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM