Zuzana Vajayová Iné športy

Džudisti TJ SOKOL Prievidza na dvoch turnajoch v Pezinku

Dve soboty po sebe cestovali naši zverenci na turnaje do Pezinku, aby všetkým predviedli, že dokážu byť rovnocenným súperom.

Prvú sobotu 17.3.2012 sa zúčastnili na Medzinárodnom turnaji určenom pre mini, mladších a starších žiakov. Turnaja sa zúčastnili pretekári z Rakúska, Rumunska, Českej republiky, Maďarska a domáceho Slovenska.

Naši sa nestratili a klub tentoraz potiahli bratia Matiašovci, keď najmladší Matúš Matiaš v kategórii mini žiakov do 26 kg obsadil krásne 2. miesto. Jeho starší brat Ján Matiaš v kategórii starších žiakov v silnej váhe do 55 kg vybojoval 3. miesto.

O týždeň neskôr sa na tom istom mieste v prekrásnej Judo hale konalo 2. kolo ligy dorastencov, kde naši štartovali na hosťovanie za JC ZŤS Martin. Chlapci Ján Matiaš a Matej Škultéty zápasili v silnej váhovej kategórii do 55 kg a obaja zhodne skončili na piatych miestach, keď v boji o tretie miesto svoje zápasy prehrali. Svojimi 4 bodmi prispeli do celkového hodnotenia.

Predbežne sa po 2. kole dostali na 1. miesto ale do konca ligy sú ešte 2. kolá a bodový rozdiel pred Rimavskou Sobotou je minimálny, takže všetko je ešte otvorené. Naši sa za svoje výkony na oboch podujatiach nemusia hanbiť a ukázali, že vedia zápasiť so silnými súpermi v ťažkých zápasoch, keď im niekedy chýba len krôčik k vystúpeniu na bedňu.

Zdroj: TJ Sokol Prievidza

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM