Daniel Palacka Správy

Dva dni zostrených policajných kontrol prinieslo výsledky: Pozrite, koľko vyzbierali na pokutách!

Po prázdninách a dovolenkách sa pomaly začína pracovná rutina a s ňou súvisí aj zvýšený počet áut a chodcov. Na túto situáciu si posvietili aj krajskí policajti. Posledné dva dni ich bolo na cestách viacej ako obvykle. Tu sú výsledky z ich kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Dva dni zostrených policajných kontrol prinieslo výsledky: Pozrite, koľko vyzbierali na pokutách!
Zdroj: TASR

Prvá policajná kontrola sa konala 7. januára v ranných hodinách. Bola zameraná najmä na kontrolu alkoholu, povolenej rýchlosti a dodržiavania cestnej premávky u vodičov. U chodcov sa kontrolovalo najmä používanie reflexných prvkov.

Prvý deň policajti vyzbierali viac ako 2810 €!

„Počas celokrajskej osobitnej kontroly policajti zistili celkom 83 priestupkov. Z tohto počtu ich bolo 60 vybavených v blokovom konaní na sumu 2810 €,“ uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva PZ Elena Antalová s tým, že do akcie bolo zapojených celkovo 59 policajtov.

Ako ďalej pokračovala „ďalších 21 priestupkov policajti vybavili napomenutím a dva priestupky budú predložené príslušnému správnemu orgánu. Aj na začiatku roka policajti pri tejto kontrole zistili v dvoch prípadoch požitie alkoholu, z toho jeden u vodiča motorového vozidla a jeden u cyklistu“.

Druhý deň boli kontroly najmä pri školách

Ďalšia kontrola bola vykonaná dnes 8. januára v čase od 05.00 hod. do 09.00 s rovnakým zameraním. „Táto kontrola bola zameraná aj na kontrolu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky po prázdninách, nakoľko po dlhšom voľne bolo dnes na cestách viac vodičov, chodcov i detí, ktoré šli do školy,“ uviedla Elena Antalová.

„Počas celokrajskej osobitnej kontroly policajti zistili celkom 70 priestupkov, z toho 51 bolo vybavených v blokovom konaní na sumu 1.000 €. 19 priestupkov bolo vyriešených napomenutím. Policajti zistili jeden prípad požitia alkoholu u vodiča nad jedno promile (trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky),“ uzavrela hovorkyňa krajského riaditeľstva PZ Elena Antalová. Tejto akcie sa zúčastnilo celkovo 58 policajtov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM