Katarína Vlčková Rôzne

Dovolenkujúci Prievidžania: Vieme, kam cestujú najradšej aj či sú ochotní za dovolenku niečo vysoliť!

Klasika či exotika? Vylihovať na pláži či spoznávať krajinu? Vedie Chorvátsko? Cestovky nám prezradili, kam to tento rok najviac láka Prievidžanov.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkujúci Prievidžania: Vieme, kam cestujú najradšej aj či sú ochotní za dovolenku niečo vysoliť!
Zdroj: Webnoviny.sk

Obdobie kedy na niekoľko dní, ba dokonca týždňov opúšťame svoje domovy je v plnom prúde.

Prekvapivé?

Turecko a Bulharsko patria medzi najskloňovanejšie dovolenkové destinácie. ,,U našich klientov tento rok vedie Turecko. Je to trochu drahšie ale Prievidžania obľubujú túto krajinu. Na druhom mieste je Grécko a na treťom Bulharsko,“ vymenúva dovolenkové chúťky Prievidžanov jedna zo zamestnankýň cestovnej agentúry Globus. Ako dodala, Chorvátsko už nie je až tak obľúbené ako tomu bolo po minulé roky.

V druhej cestovnej agentúre, ktorú sme navštívili je top trojka dovolenkových destinácií o niečo rozdielna. "Turecko, Bulharsko a Albánsko. To sú tri najnavštevovanejšie destinácie, ktoré naši klienti obľubujú,“ vysvetľuje zamestnanec CK Bamby Tour.

Dovolenkám prajú letné mesiace

To, na čom sa však cestovky a i ich klienti zhodnú, sú dve dovolenkové destinácie v rebríčku. Je to Bulharsko a Turecko, paradoxne dve odlišné krajiny v odlišných cenových reláciách.

A ktoré mesiace sú najobľúbenejšie? V oboch cestovkách sa zhodujú, že je sú to jednoznačne prázdniny a Prievidžanom nevadia ani vyššie ceny zájazdov. „Dovolenky v letných mesiacoch sú stále najobľúbenejšie ale aj najdrahšie,“ potvrdzuje CK Bamby Tour.

Ešte v zime

Cestovky tvrdia, že v posledných rokoch stúpa tiež počet exotických destinácií. „Dokonca aj Egypt a jeho časti sú obľúbenou exotikou. No klienti, ktorí majú radi exotiku si svoju dovolenku objednávajú už na prelome roka, niekedy už v októbri. Vo všeobecnosti však dávajú prednosť pobytu pri mori ako zážitkovej dovolenke,“ vysvetľuje cestovka Globus.

„Naši klienti si exotiku rezervujú už v januári a sú to hlavne destinácie ako Kuba a Thajsko,“ zaznelo z CK Bamby Tour, kde majú stále plné ruky práce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM