Katarína Vlčková Samospráva

Doprava v Prievidzi dostane zelenú: V meste pribudnú parkovacie plochy. A nielen to!

Už takmer 2 roky funguje v meste akási regulácia parkovania. Tá so sebou priniesla nielen nové parkovacie miesta, ale aj údajne najlacnejšiu cenu za prvú hodinu parkovania na Slovensku. Pozrite sa, v čom sa ešte bude pokračovať pri riešení dopravy v Prievidzi.

Ilustračný obrázok k článku Doprava v Prievidzi dostane zelenú: V meste pribudnú parkovacie plochy. A nielen to!
Zdroj: TASR

Pred spustením regulácie parkovania stáli autá v centre mesta často na chodníkoch, reprezentačnej zeleni, pri zberných nádobách na odpad a na miestach kde komplikovali priechodnosť cestnej doprave a chodcom.

Chaos v parkovaní pôsobil neesteticky a komplikoval parkovanie aj ostatným vodičom. „Regulácia parkovania sa zdá byť správnym krokom. Prievidza zverila správu parkovania svojej organizácii a tak je cena parkovania za prvú hodinu najlacnejšia na Slovensku. Zaplatíte len 30 centov. Radnica prisľúbila, že výnos z parkovania pôjde na budovanie nových parkovacích miest alebo do projektov, ktoré súvisia s dopravou,“ povedal hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Pribudnú nové parkovacie miesta

Michal Ďureje dodal, že už v prvom roku fungovania tohto systému sa vybudovali parkovacie miesta na ulici M. Mišíka, aj na ulici A. Škarvana. „V súčasnosti sa pripravuje budovanie nových parkovacích miest na Nábreží sv. Cyrila,“ povedal.

„Príjem z parkovného pokryje aj rekonštrukciu frekventovanej cestnej svetelnej križovatky na vstupe do Prievidze od Novák. Po zmodernizovaní križovatky sa zlepší dynamika a efektivita riadenia dopravy, skrátia sa doby čakania vozidiel a zlepší sa priepustnosť križovatky. Verejné obstarávanie už bolo ukončené a v najbližších dňoch bude podpísaná zmluva s realizátorom prác. Dielo bude odovzdané do užívania počas leta,“ povedal na koniec Miroslav Procháska, konateľ Technických služieb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM