Martin Štěpánek Krimi

Dôchodkyňa (62) čelí obvineniu: Odobrali jej vodičák, za volantom ju potom načapali policajti

Okresný policajný zbor v Prievidzi v stredu obvinil 62-ročnú dôchodkyňu z okresu Prievidza, ktorá riadila osobné motorové vozidlo bez vodičského oprávnenia. Dôchodkyňa bola obvinená z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a hrozia jej až 2 roky.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyňa (62) čelí obvineniu: Odobrali jej vodičák, za volantom ju potom načapali policajti
Zdroj: TASR

Policajti z obvodného oddelenia Nitrianske Pravno zastavili dôchodkyňu riadiacu vozidlo značky Chrysler na ceste I/64 v Pravenci. Vyzvali ju, aby predložila doklady potrebné k vedeniu vozidla, vodičský preukaz však nepredložila, lebo ho má odobratý.

„Ošetrujúci lekár vodičky dal podnet na políciu, že nie je spôsobilá riadiť motorové vozidlo. Na základe tohto podnetu okresný dopravný inšpektorát vydal rozhodnutie, aby sa dôchodkyňa podrobila preskúmaniu psychickej spôsobilosti na vedenie motorového vozidla. Nakoľko dotyčná nepreukázala, že sa v určenom rozsahu a lehote podrobila tomuto preskúmaniu, dopravný inšpektorát jej vodičské oprávnenie odobral,“ objasnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM