Aktualizované Správy

Dobrovoľníci pri lesoparku osadili lavičky či informačnú tabuľu

Dobrovoľníci zrevitalizovali okolie vstupu do lesoparku na sídlisku Kopanice v Prievidzi. Návštevníkov parku tak víta nová informačná tabuľa, lavičky a smetná nádoba, ktorá tu doposiaľ chýbala.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci pri lesoparku osadili lavičky či informačnú tabuľu
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Informoval o tom predseda občianskeho združenia Spolu sme Prievidza a mestský poslanec Michal Dobiaš.

Na úprave okolia vstupu lesoparku sa podieľali aktivisti zo združenia Spolu sme Prievidza a zamestnanci jedného z mobilných operátorov, ktorý na projekt prispel prostredníctvom svojej nadácie grantom. „Vstupná časť do lesoparku víta návštevníkov a je do istej miery jeho vizitkou. Preto som rád, že sa vďaka grantu a práci dobrovoľníkov podarilo vyriešiť aspoň tie najdôležitejšie veci, na ktoré upozorňovali samotní obyvatelia. Nemali si kde sadnúť alebo odhodiť odpadky,“ povedal Dobiaš.

Pri vstupe pribudla aj nová informačná tabuľa, ktorá návštevníkov prevedie Prievidzským okruhom naprieč lesoparkom. Táto aktivita je však podľa Dobiaša len úvodnou časťou plánovanej revitalizácie. „Chceli by sme ešte vybudovať úplne nový vchod aj s nápisom Lesný park. Pôvodná konštrukcia je vo veľmi zlom stave a reálne hrozí aj jej zrútenie. Boli by sme veľmi radi, keby sa našiel architekt, ktorý navrhne, ako by nový vstup do lesoparku mohol vyzerať. Jeho pomoc v tomto smere naozaj privítame a aj touto cestou ho chceme osloviť,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM