Katarína Vlčková Rôzne

Dobrodružná noc v škole: Nielen o víle Knihomile, hľadaní pokladu a popletenej rozprávke

Deti zo Základnej školy na Rastislavovej ulici si vyskúšali, aké je to spať pod rúškom noci za zatvorenými dverami školy. Ovešaní spacákmi, karimatkami a baterkami sa vybrali za dobrodružstvom i rozprávkou. Prečítajte si, čo všetko ich postretlo.

Ilustračný obrázok k článku Dobrodružná noc v škole: Nielen o víle Knihomile, hľadaní pokladu a popletenej rozprávke
Foto: Katarína Vlčková

Večer privítali políciu i vojakov

Hosťami večera boli páni z Mestskej polície v Prievidzi, ktorí deťom ukázali kynologický výcvik služobného psa a zároveň trpezlivo odpovedali na zvedavé otázky školákov.
Deti prišli navštíviť i profesionálni vojaci zo Zemianskych Kostoľan, ktorí pre ne pripravili rôzne hry. „Počasie sa vydarilo a deti si vyskúšali svoju obratnosť, zdatnosť a orientáciu v teréne areálu našej školy. Vojaci sa deťom trpezlivo prihovárali a s úsmevom na tvárach ich po celý čas povzbudzovali,“ povedala pre náš portál Prievidza24 Václava Juríková, riaditeľka zo ZŠ na Rastislavovej u­lici.

Noc plná fantázie

Noc v škole si deti zo ZŠ na Rastislavovej ulici naozaj vychutnali. 57 školákov si to vyskúšalo už po piatykrát. Nočných návštevníkov, ktorým nechýbala odvaha privítala i víla Knihomila. A to nie je všetko. „Pomocou fantázie naši smelí čitatelia prežívali príbehy dvojice dobráckych valachov Maťka a Kubka od tety spisovateľky M. Grznárovej a nezaskočila ich ani popletená rozprávka Cestou-necestou, deti odvážne, pomocou indícií a len pri svetle lampášikov a bateriek, hľadali poklad,“ prezradila podrobnosti z akcie Václava Juríková.

Svoju prvú noc v škole strávili aj malí prváčikovia, ktorí nestratili odvahu a smelo sa zapájali do aktivít. „Po rozprávkovej diskotéke nočný pokoj prerušovalo len sladké pochrapkávanie a odfukovanie smelých spáčov. Pani vychovávateľky počas podujatia zmenili školu na rozprávkový priestor plný dobrodružstiev, kamarátstva a nezabudnuteľných spomienok. Ráno si každý z malých čitateľov odniesol domov nielen veľa zážitkov, ale aj kúsok z nájdeného pokladu. Samozrejme nechýbalo ani vyhodnotenie najlepších spáčov,“ dodala Václava Juríková.

Foto: Václava Juríková, ZŠ, Ul. Rastislavova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM