Katarína Vlčková Správy

Dobrá správa pre cyklistov v meste: Poslanci schválili novú trasu s Bojnicami!

Mestskí poslanci sa na včerajšom zasadnutí zaoberali aj cyklotrasou medzi Prievidzou a Bojnicami. Návrh zmluvy odsúhlasili, čo je ďalším krokom k jej úspešnej realizácii. Pozrite, kadiaľ by mala ísť, aká bude dlhá i to, koľko to bude stáť!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cyklistov v meste: Poslanci schválili novú trasu s Bojnicami!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na základe podnetov od obyvateľov mesta, volebného obvodu Zapotôčky – Nové mesto a mesta Bojnice architektonická spoločnosť vypracovala tzv. štúdiu Cyklotrasa medzi mestami Prievidza a Bojnice. Na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva návrh Zmluvy o spolupráci odklepli aj poslanci.

Na spolupráci pri vybudovaní novučičkej cyklotrasy sa podľa zmluvných podmienok budú finančne podieľať Prievidza i Bojnice rovnakou mierou, teda na polovicu. Podľa radnice obe strany na vlastné náklady vypracujú projekty, následne vyhlásia výzvy a podajú žiadosti na nenávratný finančný príspevok na realizáciu cyklotrasy.

Ako doplnil hovorca mesta Michal Ďureje, predpoklad vyhlásenia výzvy na čerpanie fondov EÚ, ktoré zlepšia realizáciu by mal byť v roku 2015. „Podľa spracovanej štúdie je celková dĺžka cyklotrasy 9,1 km, z toho na území Prievidze 4,3 km a na území Bojníc 4,7 km. Odhad výšky nákladov na investičný zámer je 1,5 milióna eur,“ dodal hovorca.

Viac o spomínanej cyklotrase sa dočítate aj v článku Cyklotrasa medzi Prievidzou a Bojnicami? Pozrite, tadiaľto by mala ísť.

Pozrite si rozpracovaný návrh cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami v našej galérii.
Titulné foto: ilustračné

Návrh cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM