Katarína Vlčková Krimi

Divoký týždeň prievidzských policajtov: Riešiť museli samovražedné vyhrážky!

Mestská polícia sa denne stretáva s rôznymi prípadmi. Okrem krádeží, priestupkov a situácií, pri ktorých úraduje alkohol, sa musí popasovať aj osobami, ktoré si chcú siahnuť na život. Prečítajte si s akými prípadmi sa stretli naposledy.

Ilustračný obrázok k článku Divoký týždeň prievidzských policajtov: Riešiť museli samovražedné vyhrážky!
Zdroj: Webnoviny.sk

Prievidzskí policajti musia byť pripravení na rôzne situácie a rýchlo reagovať aby nedošlo k nešťastiu. Predsa len, ľudský život je nenahraditeľný.

Žena sa chcela podrezať

Nebolo tomu inak ani v prípade Prievidžanky (51), ktorá sama nahlásila polícií, že sa chce zabiť. Podľa polície žena niesla známky požitia alkoholu. „Hliadka MsP na mieste zistila, že rozrušená žena mala krátko predtým výmenu názorov so svojím prítomným druhom, na ktorého stále kričala, správala sa agresívne a kričala, že sa zabije,“ povedal náčelník prievidzskej polície Ľubomír Pomajbo.
Žena bola natoľko vystresovaná, že rozbila pohár a chcela sa ním porezať. Polícia stihla zaskočiť a privolala lekára. „Na základe vyšetrenia rozhodol o prevoze pacientky do nemocnice, počas čoho príslušníci MsP vykonali asistenciu v sanitke pre dôvodnú obavu z jej správania. Prevoz prebehol bez mimoriadnych udalostí,“ dodal Pomajbo.

SMS o samovražde

Nemenej dôležitú situáciu museli policajti riešiť s mužom, ktorý chcel taktiež spáchať samovraždu. Ozval sa im Prievidžan, ktorý dostal smsku od kolegu z práce, podľa ktorej ide spáchať samovraždu. Keď sa muž snažil spätne zavolať, číslo bolo nedostupné. Duchaprítomne popísal polícií popis kolegu a jeho oblečenie.
Podľa polície však pátranie na mieste, kde sa zvykol zdržovať bezvýsledné a nebol ani u svojej matky, kde býva po rozvode. „Napriek tomu bolo po obyvateľovi mesta vykonávané pátranie. Krátko po polnoci bola na služobné číslo mestskej polície doručená SMS s textom ´Už som mŕtvy´, no v ranných hodinách matka nezvestného oznámila, že syn prišiel v poriadku domov,“ dodal Pomajbo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM