Zuzana Vajayová Iné športy

Desať titulov majstra Slovenska putovalo do Prievidze

Dňa 26. mája 2012 sa v Martine konali majstrovstvá Slovenska v karate, kam išli naši pretekári z FKŠ bojovať o medaile. Po postupových kolách sa nominovalo 17 pretekárov, ktorí postúpili po celoročnej práci zaslúžene ďalej.

Súťaž začala tradične súbornými cvičeniami kata a kobudo, kde sme mali našich úspešných pretekárov z minulého roka, ktorí išli obhajovať svoje tituly, čo sa nakoniec aj podarilo A.Záborskému a K.Huovej, ktorí dominovali vo svojich kategóriach a nedali svojim početným súperom šancu.

Samozrejme aj ostatní pretekári tvrdo bojovali, o čom svedčí aj bilancia medailí, ktoré sme získali v kategóriach kata a kobudo. Najťažšiu kategóriu mala D. Šalamonová ako v kata, tak v kobudo, kde získala 3.mieto. Len v kobude a kata skončila tesne na štvrtom mieste. Veľmi nás potešili výkony L. Lachkej, B. Novotnéj, K. Detkovéj, L. Martiša, L. Hromadovej a M. Svitoka.

Po skončení cvičení kata nastúpili naši karatisti, ktorí sa venujú aj športovému zápasu. Tu sa našim opäť darilo, keď porážali súperov s prehľadom a väčšina našich pretekárov končila vo finálových dueloch alebo v bojoch o tretie miesto. Niektori pretekári mali zhoršenú situáciu tým, že tesne pred majstrovstvami prešli do vyšších vekových kategórii.

Jednoznačne dominantným spomedzi našich zverencov bol A. Záborský, ktorý si nenechal ujsť titul majstra Slovenska ani tu. Veľmi dobre zápasil aj M. Pavlák, ktorý vo finále síce prehral, ale jeho výkon hodnotíme veľmi pozitívne. L. Martiš sa tiež neprebojoval až do finále, ale počas svojich zápasov súperov porážal s veľkým prehľadom.

Po ukončení majstrovstiev Slovenska sme mohli bilancovať veľmi pozitívny výsledok pre KARATE- FKŠ: 10 titulov majstra Slovenska 9 titulov vicemajster Slovenska 5 bronzových medailí

Mimo toho sa naši 4 pretekári A. Záborský, K.Detková, M.Pavlák a L.Lachká stali víťazmi Slovenského pohára ako najúspešnejší pretekári za celý rok.

A.Záborský: kata, kobudo, kumite, kata open – zlaté medaile

K.Huová: kata, kata open – zlaté medaile, kobudo – strieborná medaila

L.Hromadová: kata dorastenky – strieborná medaila, kobudo a kumite + kumite BRH – strieborná medaila

B.Novotná: kata dorastenky – zlatá medaila, kumite – strieborná medaila

D.Šalamonová: kobudo ženy – bronzová medaila

L.Martiš: kumite – strieborná medaila

M.Pavlák: kumite – jedna strieborná a jedna bronzová medaila

M.Hatvanyi: kumite dorastenci – strieborná medaila

L.Lachká: kata – zlatá medaila, kumite – strieborná

P.Presselenyi: kumite – bronzová medaila

V.Martišová: kumite – zlatá medaila

H.Švecová: dorastenky – bronzová medaila

Družstvo dorastenky: kumite – zlatá medaila

Po náročnej príprave na MS v karate sme spokojní s výsledkami našich cvičencov a vedenie klubu ďakuje všetkým pretekárom za skvelú reprezentáciu nášho klubu. Výkony pretekárov akými sú A.Záborský, K.Huová, M.Pavlák, či L.Hromadová, sú príkadom a inšpiráciou pre ostatných, že keď sa chce a trénuje, výsledok sa dostaví. Ešte raz vedenie KARATE klubu PRIEVIDZA –FKŠ ďakuje svojim pretekárom ako aj ostatným cvičencom za výsledky. Samozrejme vďaka patri aj rodičom, sponzorom, mestu PRIEVIDZA a nášmu generálnemu sponzorovi firme TKBČ s.r.o.

Zdroj: Karate klub Prievidza – FKŠ

Majstrovstva Slovenska
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM