Zuzana Vajayová Iné športy

Denis Škultéty a Ján Matiaš majstrami Euroregionu Beskydy

Neďaleko Frýdku Místku v Dobrej sa konal v sobotu 3.3.2012 džudistický turnaj pod názvom MISTROVSTVÍ EUROREGIONU BESKYDY.

Turnaj bol veľmi kvalitne obsadený, keďže sa ho zúčastnilo 320 pretekárov z 29 klubov z Čiech, Poľska a Slovenska. Bol určený pre kategórie mini benjamínkov, benjamínkov, mladších a starších žiakov a žiačok.

Naša 9 členná výprava ma potešila a s pomedzi 29 klubov sa TJ SOKOL Prievidza umiestnil na peknom 8. mieste s bilanciou 2 x zlato, 1 x striebro a 3 x bronz. V tejto silnej konkurencii si titul MISTR EUROREGIONU BESKYDY odnášali domov naši dvaja skúsení pretekári a to v kategórii mladších žiakov Denis ŠKULTÉTY a v kategórii starších žiakov Ján MATIAŠ.

Obaja vo svojich kategóriách nenašli premožiteľov a s prehľadom vyhrali všetky svoje zápasy aj keď mali kvalitných súperov. Striebro v kategórii starších žiakov si vybojoval Filip KAPRINAY, ktorý hosťoval za náš klub z Považskej Bystrice. Bronzovú medailu si vybojovali Dominika HUMAJOVÁ, Alex GULÁŠ a Danko DIKO. Na medailovú priečku sa tentoraz nepodarilo vystúpiť Veronike HUMAJOVEJ, Patrickovi REISOVI a Filipovi REISOVI, na ktorom bolo poznať začínajúcu virózu.

Turnaj hodnotím ako jeden z tých kvalitnejších a tu sa ukázalo, že naši vedia vyhrávať a umiestňovať sa aj na takýchto veľkých turnajoch s veľkým počtom pretekárov, keď niektorí mali vo svojich váhach po 14 až 16 pretekárov a nie len na menších malých cenách či súťažiach určených pre začínajúcich džudistov. Prekvapením pre mňa bol výkon Danka DIKA, ktorí vo veku ešte ani nie 6 rokov dokázal zdravo zabojovať, pobiť sa o medailu a hlavne jeho technický výkon v tomto veku.

Taktiež musím vyzdvihnúť výkon oboch zlatých pretekárov Deniska a Janka lebo to nemali vôbec jednoduché, museli sa o víťazstvá doslova pobiť. Som rád, že obaja chlapci používajú širokú škálu techník a nezameriavajú sa len na jednu jedinú vybratú techniku. S výkonom našich všetkých pretekárov a aj s pretekárom na hosťovaní z Považskej Bystrice som veľmi spokojný a môžem ich pochváliť, že opäť raz vzorne reprezentovali svoj klub a mesto.

Výsledky pretekárov TJ SOKOL Prievidza:

//Mini benjamínci://

3. miesto Danko DIKO do 20 kg

//Benjamínci://

3. miesto Alex GULÁŠ do 31 kg

//Mladší žiaci://

  1. miesto Denis ŠKULTÉTY do 34 kg
  2. miesto Dominika HUMAJOVÁ nad 52 kg

//Starší žiaci://

  1. miesto Ján MATIAŠ do 55 kg
  2. miesto Filip KAPRINAY do 38 kg

Zdroj (text + foto): TJ SOKOL Prievidza

Majstrovstva Euroregionu v jude
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM