Monika Földešiová Kultúra

Čo tak letný hudobný festival?

Na jeden z tradičných hudobných festivalov na Slovensku vám zostáva už len niekoľko dní na kúpu akciových vstupeniek.

Do 25. marca 2010 si môžete zakúpiť lístky na jedinečný letný festival MINIkvas za zvýhodnenú cenu. Stačí 20 eur a môžete stráviť záver leta v prostredí nádhernej prírody a pri skutočne skvelých hudobných číslach.

Festival MINIkvas, ktorý si získal srdcia fanúšikov svojou nenapodobiteľnou atmosférou, sa aj tento rok uskutoční v tradičnom termíne – od 19. do 21. augusta. No na novom mieste. Buková je vyhľadávaná rekreačná lokalita v Malých Karpatoch a nachádza sa len kúsok za Modrou, kde bol doteraz hlavný stan MINIkvasu. Podľa slov organizátorov však bude toto nové miesto pre festival lepšie po všetkých stránkach. „Pre návštevníkov festivalu bude zabezpečená kyvadlová doprava z vlakovej stanice v Trnave, pričom autobusy budú pristavené ku každému rýchliku. K dispozícii bude 500 parkovacích miest priamo v prírodnom areáli Buková, plus ďalších 1000 sa bude nachádzať na druhej strane priehrady, cca 5 minút pešo od festivalového areálu. Zväčšili sme aj stanový tábor, v ktorom nebudú chýbať sociálne zariadenia a pitná voda. Najväčším lákadlom by však mala byť nádherná a miestami až panensky nedotknutá príroda v okolí priehrady,“ uviedol jeden zo šéfov MINIkvasu Dodo Tarkay.

Lákadlom sú však aj interpreti, ktorí na MINIkvase tento rok vystúpia. Zoznam účinkujúcich sa každý deň dopĺňa, no už teraz je jasné, že návštevníci festivalu sa môžu tešiť napríklad na českých Monkey Business a Sunshine, nemeckých Caliban a Dr. Ring Ding & The Sharp Axe Band, švédske Perkele, britských Rockwell a Anile, slovenskú scénu zastúpia Horkýže Slíže, Polemic, Lavagance či Slobodná Európa. Do tanca zahrajú aj českí DJ-i Ahz & MC Procter či Deadly Viperz. Na svoje si prídu aj kino maniaci. Na tohtoročnom MINIkvase si budú môcť pozrieť napríklad filmy Hodinu nevíš, Ako sa varia dejiny, Hranica či Osadné.

Brány stanového mestečka sa na MINIkvase tento rok otvoria už v stredu 18. augusta 2010. Najbližších 5 dní tak môžete na Bukovej stráviť nielen festivalovo. Okolie priehrady ponúka množstvo turistických chodníkov a tak sa zo sviatku hudby môže pre návštevníkov stať skutočne nezabudnuteľná dovolenka. Ak sa pre ňu rozhodnete do 25. marca 2010, vyjde vás na 20 eur. Po tomto termíne sa bude cena zvyšovať. Vstupenky na MINIkvas hľadajte v sieti Ticketportal a pre viac info si kliknite na www.minikvas.sk.

Foto: Daniel Lipár

Minikvas
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM