Daniel Palacka Rôzne

Čo so stromčekmi, ktoré sa počas Vianoc nepredali? Pochutnáju si na nich Gula s Majou!

Po vianočných sviatkoch ostane obrovské množstvo živých vianočných stromčekov, ktoré sa nepredajú. Zisťovali sme, čo sa s nimi stane.

Ilustračný obrázok k článku Čo so stromčekmi, ktoré sa počas Vianoc nepredali? Pochutnáju si na nich Gula s Majou!
Zdroj: Dnes24.sk

Jeden z predajcov nás odkázal na ZOO Bojnice. Každoročne nepredané stromčeky daruje zoologickej pre zvieratká na konzumáciu. „Zvieratá v našej zoo naozaj vianočné stromčeky konzumujú, konkrétne si na nich pochutia naše dve slonice Maja a Gula. Rovnako ich dávame na ohryz kopytníkom,“ uviedla Simona Kubičková zo ZOO Bojnice.

ZOO registruje aj žiadosti od obyvateľov, ktorý by po Vianociach svoje stromčeky darovali pre zvieratá „Veľmi si vážime záujem ľudí, ktorí by chceli priniesť vianočný stromček pre naše zvieratá. Žiaľ, takéto stromčeky neprijímame, a to z dôvodu bezpečnosti pre zvieratá. Na použitých stromčekoch môže ostať kus drôtika, či háčika, ktorým sa vešajú na stromček salónky, prípadne zbytok nejakej ozdoby. V prípade, žeby niektoré z našich zvierat niečo z toho skonzumovalo, mohlo by mať následne zdravotné ťažkosti,“ ozrejmila Simona Kubičková

„Preto prijímame vianočné stromčeky iba od predajcov, ktorý stromčeky nepredali a títo nám ich potom sponzorsky venujú a dovezú. Pri týchto stromčekoch musí byť záruka, že ide iba o nepredané kusy, ktoré neboli ozdobené,“ uzavrela Simona Kubičková zo ZOO Bojnice.

Foto: Marian Krchniak

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM