Jakub Forgács Rôzne

Členom komisie v Bojniciach aj osemdesiatnik: Vojnový veterán Martin Hagara sa snaží šíriť dobú náladu

Jedným z členov volebnej komisie na Mestskom úrade v Bojniciach je aj Bojničan (80), politický väzeň a veterán protikomunistického odboja Martin Hagara. Členom volebných komisií býva pravidelne a vždy sa v nich snaží šíriť dobrú náladu aj rozprávaním príhod.

Ilustračný obrázok k článku Členom komisie v Bojniciach aj osemdesiatnik: Vojnový veterán Martin Hagara sa snaží šíriť dobú náladu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Ja som mal veľmi ťažký život a keby som sám seba nepovzbudzoval takýmto spôsobom, už by som tu asi nesedel. Mám nejaké roky slovenskej Sorbonny za sebou, tak sme v 50. rokoch volali Leopoldov,“ vysvetlil Hagara.

Či bude jedným z členov volebnej komisie aj v ďalších tohtoročných voľbách, Hagara odhadnúť nevedel. „V mojom veku musím povedať, že treba sa toho dožiť. Ťažko sa mi robia plány do budúcnosti. Keď som mal dvadsať, dalo sa to, ale už osemdesiatich je to horšie,“ dodal.

Okrsok, v ktorom je Hagara členom komisie, je na Mestskom úrade (MsÚ) v Bojniciach. Podľa slov predsedníčky komisie Evy Solárikovej, patrí k tým, kde je volebná účasť vždy vyššia ako celoslovenský priemer. „Myslím si, že aj tentoraz bude dodržaná,“ podotkla. V okrsku č. 1 je zapísaných celkovo 848 oprávnených voličov, svoj hlas tu odovzdávajú aj ľudia s voličskými preukazmi, keďže sídli v centre mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM