Katarína Vlčková Šport

Cesta za víťazstvom: Prievidzský florbalový tím získal cenný kov!

Nováčikovia vo florbale z Prievidze vám dokážu, že na to majú. Sú mladí, plní odhodlania a energie. Florbalový tím WayToWin získal bronz a aj napriek mnohým prekážkam si ide tvrdo za svojim cieľom a valcuje súperov. Prečítajte si o mladých Prievidžanoch a ich úspechoch.

Ilustračný obrázok k článku Cesta za víťazstvom: Prievidzský florbalový tím získal cenný kov!
Zdroj: Dnes24.sk

Florbaloví chlapci a ich cesta za víťazstvom

Začínali ako partia chalanov vo florbalovom klube LC Hammers, ktorý dnes funguje ako FT CVČ Spektrum Prievidza. „Žiaľ, po krátkom čase došlo k názorovým nezhodám ohľadom ponímania a prístupu ku samotnej hre. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli s niektorými členmi tímu odísť a založiť vlastný tím“ oboznámil nás Adrián Botka.

Prievidzskí chlapci nenechali nič na náhodu a zhruba o mesiac od svojho vzniku sa predstavili s novými dresmi WayToWin v zápase proti florbalistom najvyššej slovenskej ligy, s tímom Harvard Partizánske. „Aj napriek prehre v nájazdoch nám tento zápas dodal ešte väčšiu chuť do florbalu“ povedal pre portál Prievidza 24 Botka.

Veľké odhodlanie a pomoc rodičov

Prievidzskí florbalisti WayToWin počas letných prázdnin prekonali doposiaľ najväčšiu prekážku – tréningové priestory. „Nedarilo sa nám nič vybaviť a nevedeli sme, čo ďalej. V tejto chvíli nám s tréningovými priestormi pomohli naši rodičia“ dodal florbalista Botka.

Neodišli na prázdno

Koncom decembra odohrali mladí florbalisti svoj druhý a zatiaľ posledný turnaj v Kanianke. Po ťažkom úvode to však energickí chlapci z tímu WayToWin zvládli a umiestnili sa na stupni víťazov, konkrétne tretí. „Hráme proti tímom, v ktorých hrajú hráči z najvyšších florbalových súťaží na Slovensku. Aj napriek tomu, že patríme medzi nováčika súťaže a vekom k najmladším tímom ligy, figurujeme zatiaľ na výbornom treťom mieste“ pochválil sa Adrián Botka.
Aktuálne majú rozohranú okresnú Partizánsko-Bánovecká florbal4you ligu s desiatimi družstvami a ich cieľom je umiestniť sa čo najvyššie, nie nadarmo sú Cestou za víťazstvom.

Na záver majú pre vás florbalisti odkaz: „Chceš sa pridať k nám? Máš 14 a viac rokov ? Baví ťa florbal a chceš ho hrávať ? Alebo poznáš niekoho, koho by to oslovilo? Tak sa nehanbí a ozvi sa.“ Viac sa dočítate na stránke florbalistov WayToWin.

Prievidzskí florbalisti
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM