Marcel Mojžiš Kultúra

Breakhouse v meste. Začnite víkend tanečným zážitkom

Breakhouse? Pýtate sa, čo je to za nový hudobný výmysel? Alebo vari nejaký mišung hudobných štýlov? Ak tento pojem chcete spoznať na vlastnej koži máte jedinečnú možnosť tak učiniť už v tento piatok v Prievidzi.

Aby sme nechodili okolo horúcej kaše, jedná sa o úplne novú akciu na poli elektronickej hudby. Tých síce pribúda ako húb po daždi, no v tomto smere pôjde naozaj o niečo nové, možno už niekedy a niekde vyskúšané, ale v meste Prievidza, ktoré bolo v časoch minulých silnou mekkou rovných beatov, je to niečo „iné“. A vcelku aj odvážne, keďže tu v súčasnosti prevládajú lámanejšie odvetvia muzických umení.

Ako už sám názov napovedá, pôjde zvlášť o dva hlavné štýly breakbeat a house, ku ktorým sa pridá ešte minimal a všetky pridružené podštýly týchto troch kamarátov. Určite si poviete, nemožné, brejky a house? Prečo nie? S koncepciou niekoľkých žánrov na party už je publikum stotožnené, je to trend súčasnej scény a zaujímavé spojenie, ktoré musí vydráždiť tanečníkov do bezhraničnej fantázie melódií, v čo dúfajú i organizátori z multižánrového bookingu Sunny Promotion.

Čo návštevníkov čaká? Predovšetkým osvedčená atmosféra klubu Element, špeciálne dekorácie vyrobené len pre túto akciu, zaujímavé ceny alko nápojov na bare, 2× videoprojekcia, dobrá hudba a skvelá zostava ľudí, ktorí sa radi bavia.

Za mixážnym pultom sa postupne vystriedajú „otcovia“ breakbeatu na Hornej Nitre, páni NAADA-J a EDO FRANC, obaja zo zoskupenia Naada Sound Komplex, následne predvedie svoj kufrík housových lahôdok ich „stajňový“ kolega NAZCA, ktorý pripraví pôdu pre headlinera večera DRAHOSHa, známeho šalianského Dja a producenta, po ňom akciu uzavrú svojimi fajnotkami rezidenti akcie páni GOYAA a BEAT SYNONYM. Všetko už 21. septembra v Element Music Clube v Prievidzi.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM