Zuzana Vajayová Iné športy

Brázdová úspešná nielen na tatami ale aj vo vedomostných olympiádach

Túto sobotu (2.4.2011) žilinský klub karate usporadúval medzinárodný turnaj GRAND PRIX Žilina 2011, ktorý bol zároveň Majstrovstvami Stredoslovenského zväzu karate detí, žiakov a mladších dorastencov.

Súťaže sa zúčastnilo 498 pretekárov z 51 klubov celého Slovenska ale i Česka, Ukrajiny a Poľska. V silnej konkurencii sa nestratila pretekárka Športovej školy karate Prievidza, Ema Brázdová, ktorá v konkurencii devätnástich mladších dorasteniek obsadila tretie miesto v kata a piate miesto v kumite do 40 kg, čím si zabezpečila postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky, ktoré sa onedlho uskutočnia v Spišskej Novej Vsi.

Kata. V prvom kole Brázdová zvíťazila 3:0 nad Galetovou (KK Žiar nad Hronom). V druhom kole, posilnená víťazstvom dominovala 3:0 nad Forrovov z Rapidu Bratislava. V treťom kole rovnako hladko zvíťazila 3:0 nad Šankovou a tým postúpila do semifinále. Brázdová v tomto dueli nastúpila proti známej favoritke Peškovej (Slávia TJ Zvolen), ktorá tento rok ešte nebola porazená. V tomto stretnutí zataktizovala a nasadila menej obtiažnu zostavu, aby išla s istotu o tretie miesto, čo sa po prehre s Peškovou ukázalo ako dobrý ťah. Do boja o tretie miesto s ušetrenou silnejšou zostavou zvíťazila 2:1 nad českou reprezentantkou Forstovou.

Kumite. V disciplíne obsadila Brázdová 5. miesto. V prvom kole zvíťazila 4:1. V druhom kole narazila na víťazku kategórie Macejkovú z KK Katsudo Sabinov. Hneď v úvode zápasu Brázdová v zápale boja neodblokovala kop na hlavu a trojbodovú stratu aj po nátlaku na súperku nedokázala vyrovnať. V repasáži sa jej rovnako nedarilo a po tesnej prehre obsadila piate miesto.

Brázdová však nepodáva skvelé výkony iba na tatami. Darí sa jej nielen na tatami ale aj na školských olympiádach. V Novom meste nad Váhom vyhrala krajskú geografickú olympiádu. „Príprava na vedomostnú súťaž v geografii bola ťažšia ako tréning na súťaž v karate,“ dodala Brázdová.

Prievidzskú nádej čaká pred Majstrovstvami Slovenska už len posledné kolo slovenského pohára, ktoré sa bude konať v Sabinove. Želáme jej pevné zdravie a veľa šťastia.

Zdroj: Dušana Čierna

karate
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM