Zuzana Vajayová Iné športy

Brázdová a Dušička: Víťazi Európskeho pohára karate

Traja pretekári Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času SPEKRTRUM si v európskej konkurencii 607 detí, zo 67 klubov počínali vynikajúco, keď dokázali získať na Európskom pohári 5 cenných kovov (2-1-1). Zlato získali Brázdová a Dušičk

Bratislavská športová hala Pasienky sa v sobotu, dňa 9. júna stala centrom karatistickej mládeže rôznych kútov Európy. V kata 5– až 7 ročných chlapcov štartoval čerstvý majster SR Samuel Dušička, ktorý postupoval hladko 5:0 cez reprezentantov z Bratislavy, Popradu a Ukrajiny 5:0. Vo finále sa stretol s vicemajstrom SR Dominikom Jánošíkom z Bánoviec nad Bebravou. Dušička potvrdil svoje kvality a bezchybným výkonom obhájil titul majstra SR a víťaza Slovenského pohára. V kumite sa mu však darilo menej, po slabom blokovaní kopu na hlavu jeho súper skóroval a trojbodový rozdiel sa mu nepodarilo do konca zápasu prekonať. V repasáži však svojho súpera z Galanty prevalcoval a pridal bronzovú medailu.

V kata mladších kadetiek (12– až 13 rokov) Prievidzu reprezentovala Ema Brázdová, Talent Novej Európy. Brázdová postupovala od úvodných kôl 5:0 cez Zvolenčanku, českú reprezentantku a Košičanku, až sa prepracovala do finále, kde na ňu čakala rivalka a vicemajsterka SR Nataša Dolníková zo Školy karate – Budokan Zvolen. Dievčatá opäť predviedli kvalitné karate a sudcovia rozhodnutím 4:1 pridelili víťazstvo Eme Brázdovej.

Posledným želiezkom v ohni bol najmladší reprezentant ŠŠK Prievidza Michal Zaťko. Michal bol vo finálovom zápase veľmi aktívny a svojou neopatrnosťou si nabiehal na kopy čakajúceho súpera z Nitry. Obsadil tak bodované druhé miesto. Pretekárov ŠŠK Prievidza čakajú posledné dve súťaže. Brázdovú Austria Junior open v Salzburgu, začiatočníkov regionálne majstrovstvá v Žarnovici.

„Týmito akciami sa končí súťažná sezóna, dáme si týždeň voľna na regeneráciu a začíname s letnou prípravou, pretože v karate prázdniny neexistujú… budeme sa venovať kondičnej príprave a záležitostiam, na ktoré medzi súťažami nie je čas. Cez letné prázdniny tiež absolvujeme dve sústredenia, spolu so ŠŠK Bratislava a MŠK KK Žiar nad Hronom,“ dodala s úsmevom trénerka ŠŠK Prievidza Dušana Čierna.

Zdroj: ŠŠK Prievidza, www.karate-prievidza.sk Foto: Marián Zaťko

Europsky pohar v karate
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM